събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2861 прочитания

    Павел Иличев е новият изпълнителен вицепрезидент „Стратегия и финанси“ в Gefco

    Той става и член на съвета на директорите на групата Gefco
    04 април 2016, 12:02 a+ a- a

    Група GEFCO назначи Павел Иличев за изпълнителен вицепрезидент „Стратегия и финанси“ и член на Съвета на директорите на GEFCO, съобщиха от компанията.

    Бившият зам.-директор „Корпоративни финанси“ на „Руските държавни железници“ (РЖД), Павел Иличев, предоставя на GEFCO финансовата си и банкова експертиза и опита си в секторите транспорт и логистика, заедно с познанията си за руския пазар, който има стратегическо значение за развитието на GEFCO. Той заменя Филип Косе, който се пенсионира след петнадесет години в групата GEFCO. Задачата на Павел Иличев е да насочва работата на Групата, да води стратегическите ѝ решения по финансовите въпроси, които включват сливанията и придобиванията.

    Павел Иличев започва кариерата си във финансовия сектор през 1997, когато се присъединява към ИнкомБанк. През 1999 той става част от Балтинвестбанк. От 2002 до 2003 оглавява отдела по управление на активи в Ilim Pulp Enterprise, производител на целулоза и хартия. През 2003 става финансов директор на фирмата за железопътен транспорт и логистика Eurosib, а от 2006 до 2009 е неин главен финансов директор, отговарящ за стратегическото управление и диверсификацията на дейностите на компанията, включително развитието на мрежа от терминали за контейнери.

    От 2009 до 2015 заема позицията зам.-директор „Корпоративни финанси“ в РЖД, където отговаря за сътрудничеството между публичното дружество и руските и международните капиталови пазари, както и за връзките с рейтинговите агенции и с инвеститорите. Павел Иличев има ключова роля при подобряването на капиталовата структура на РЖД, като предлага иновативни решения за руския финансов пазар. Същевременно той отговаря и за финансовите операции, управлението на риска и финансирането и сливанията и придобиванията (M&A).

    Три години поред, от 2012 до 2015, Павел Иличев е номиниран в „50-те най-добри независими директори в Русия“. Целта на тази класация, осъществявана от „Асоциацията на независимите директори на Русия“, е да отличи висшите мениджъри с голям експертен опит в корпоративното управление, финансите и с най-добрите практики в публичните дружества.

    Павел Иличев е завършил Санктпетербургския „Държавен университет за космическа апаратура“ (ГУАП) и Висшето икономическо училище към Санктпетербургския „Държавен университет по икономика и финанси“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    18 април 2024, 15:14
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство