четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3232 прочитания

    Мари Лардж е новият директор на Ericsson за Югоизточна Европа

    От 1 април тя ръководи бизнеса на Ericsson в България, Кипър, Гърция, Черна гора, Сърбия, Молдова, Македония, Малта, Албания и Румъния
    04 април 2016, 13:47 a+ a- a

    Ericsson назначи Мари Лардж зa директор на дивизия Югоизточна Европа (ЮИЕ) в рамките на Средиземноморския бизнес регион. Тя поема поста от 1 април 2016.

    Бизнесът на Ericsson в Югоизточна Европа обхваща над 50 клиента в 10 държави. В региона клиенти на компания са: телекомуникационни оператори, ТВ разпространители, компании за комунални услуги и публичната администрация (Smart cities, обществената безопасност и сигурност, интелигентните транспортни услуги). Ericsson има почти 4 000 служители в района. Работата на компанията в тази част на континента обхваща и един от четирите Ericsson Global Services Centers, намиращ се в Румъния. Той предлага цялостни услуги и изграждане на мрежи в областта на консултациите, ИТ, системна интеграция, изграждане и пускане на мрежи и обслужване на клиенти. Дивизията Ericsson Югоизточна Европа е част от Средиземноморския бизнес регион, в който работят около 13 000 служители в 25 държави.

    Тя ще бъде член на Регионалния лидерски екип, който директно рапортува на директора на Средиземноморския бизнес регион – Нунцио Миртильо, и е първата жена директор на дивизия в този бизнес регион. Нейният основен офис ще бъде в Букурещ, Румъния.

    Преди да поеме този пост, Мари Лардж е била акаунт мениджър (Key Account Manager) за оператора Safaricom в Субсахарска Африка. Тя има над 25-годишен опит, 17 от които е в Ericsson. Заемала е различни ръководни позиции, работейки в Ирландия, Швеция и Кения.

    Мари е активен поддръжник на растящото лидерство на жените. През 2014 тя основава Ericsson Women’s Network в Кения, а преди това е съосновател на същата мрежа на жените в Ирландия. Тя е била и активен член на Women in Technology (WIT) на Safaricom и Connecting Women in Technology (CWIT) на Ирлания. Лардж е посветена и на корпоративната социална отговорност, като взема активно участие в Technology For Good проекти като Connect to Learn, съдействащ за образованието на момичета от маргинализирани групи в Кения.

    Мари има бакалавърска степен по бизнес науки от Университета в Лимерик, Ирландия и е квалифициран управленски счетоводител (CIMA) от Dublin Business School. Тя наследява Маурицио де Доминицис, който се пенсионира наскоро.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 5 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 10 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 11 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 11 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам