сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5038 прочитания

    Максим Бехар стана част от Борда на Световния PR музей в Ню Йорк

    12 септември 2016, 13:29 a+ a- a

    Максим Бехар е български бизнесмен, журналист и дипломат, президент на Световната PR асоциация (ICCO). Освен CEO на българската PR агенция M3 Communications Group, Inc. той управлява и чешкия офис на най-голямата PR корпорация в света Hill+Knowlton Strategies. Той е Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България. Председател е на Борда на Световния комуникационен форум в Давос, Швейцария.

    Максим Бехар, президент на ICCO, е избран за член на Борда на Световния PR музей, съобщиха от M3 Communications Group.

    Единственият PR музей в света е организация с нестопанска цел. Намира се в Ню Йорк – към CUNY Baruch College, в библиотека Newman Library Archives and Special Collections. В неговия Борд влизат едни от най-добрите PR професионалисти с огромен опит и значителни постижения в този бизнес.

    Шели Спектър, основател на Музея, сподели: „Горди сме, че такъв международно признат PR лидер се присъедини към нашия Борд. Г-н Бехар ще може да ни помогне с така необходимите за нас напътствия не само за популяризирането на Музея в световен мащаб, но и за това как да сме най-полезни и да представляваме най-добре растящия брой международни PR общности. Уверени сме, че работейки с ICCO и неговия президент, PR музеят ще разшири своите позиции на глобално ниво в най-скоро време!“

    PR музеят е основан през 1997 година и съдържа най-голямата колекция от материали, документиращи световната PR история. Сред притежанията му са над 600 книги, включително много първи издания с автограф, заедно с множество артефакти, кореспонденция и снимки на хора и събития, важни за бизнеса. Експонатите включват стари медийни технологии, дигитален архив на видеозаписи на интервюта с влиятелни лидери като Даниел Еделман, Харолд Бърсън, Дейвид Фин, и др. Вдъхновението за Музея идва от друга голяма историческа личност – пионерът Едуард Бернайс, широко признат като „бащата на PR-a“. През 1919 Бернайс открива един от първите офиси за връзки с обществеността в Ню Йорк, а през 1923 става първият преподавател по PR в Нюйоркския университет и издава първата книга, посветена на PR – Crystallizing Public Relations.

    Посетителите на Музея имат достъп до десетки книги – много от тях са от личната библиотека на Бернайс, по теми като психология, социална психология, информационни медии и политическа история. Сред авторите на тези книги са известни мислители като Уолтър Липман, Густав Льобон, Еверет Мартин и Алфред Тротър.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    преди 4 часа
    EY и denkstatt се обединяват в една от най-големите консултантски компании в областта на ESG у нас
    denkstatt става част от мрежата на EY в Австрия, България, Румъния, Унгария и Словакия и ще бъде позната под марката EY denkstatt
    преди 6 часа
    Google отмени някои от изискванията си, касаещи служители на нейни доставчици
    Това може да помогне на технологичния гигант да избегне договаряне със синдикатите
    преди 21 часа
    Проучване: 15% от офисите в София са празни
    Броят на операторите на гъвкави работни пространства в столицата е 63, предлагат общо 8717 работни места
    преди 22 часа
    Турция ще предлага визи за дигитални номади
    Могат да кандидатстват жители на ЕС, на Обединеното кралство, САЩ, Канада, Швейцария, Русия, Украйна и Беларус
    преди 23 часа