събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4661 прочитания

    Ирина Недева е новият председател на Асоциацията на европейските журналисти-България

    Недева е български журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии
    25 януари 2017, 14:23 a+ a- a

    Ирина Недева заменя на поста председател на Управителния съвет (УС) на Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) Кристина Христова с решение на Софийски градски съд от 12 януари 2017 г. Христова, която ръководеше асоциацията в първите шест години от основаването ѝ, се оттегли от председателското място, за да стане директор на Център за култура и дебат „Червената къща”, съобщават от АЕЖ-България. 

    Ирина Недева е български журналист и автор на документални филми с дългогодишен професионален опит в обществените електронни медии (БНР и Канал 1, БНТ). В момента е старши продуцент на “Актуарни предавания”, редактор и водещ в сутрешни предавания на програма „Хоризонт” на БНР. Тя е магистър по философия от СУ “Свети Климент Охридски”,със специализация по културология, както и множество професионални специализации в Thomspon-Reuters в Университета Кардиф, в централата на RFI, SRI (Swiss Radio International), Phillip Merrill Journalism School, САЩ, в рамките на програмата за междудържавен образователен обмен Fulbright.  Радио материалът ѝ “Крайната десница и миграцията в Европа” е единствената досега номинация на материал от програма “Хоризонт” в престижния европейски конкурс Prix Europa в Берлин 2014 в категорията Current Affaires. Има опит и в независими филмови, телевизионни и радио проекти, както и в сферата на публичните дебати.

    "Като журналист знам в колко конкурентна среда се опитваме да отговаряме на идеалите ни за професионални стандарти. Сложно, но и вдъхновяващо е да се гради общност от хора, които иначе са противопоставени по най-различни начини - финансови, политически, корпоративни, рейтингови", заяви Недева след заемането на поста.

    Позицията председател на АЕЖ-България е на доброволни начала, не е свързана със заплащане и не е пряко обвързана с управлението на отделните проекти, по които работи организацията. Различните специфични роли в УС на АЕЖ-България са само инструментални. Освен председателя Ирина Недева, в него влизат Мария Черешева, Камелия Иванова, Иван Радев, Боряна Дамбазова, Димитър Кенаров, Росен Босев. Управителният съвет действа на принципа на общото съгласие за всички важни стъпки на асоциацията. Решенията за позициите се взимат и след обсъждане с всички членове като се стремим към модел на съгласие.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 1 ден
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    18 април 2024, 08:29
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство