четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6299 прочитания

    Ивайло Христов е новият председател на фондация „Стартъп“

    Ивайло е предприемач с опит в създаването и развитието на стартиращи компании
    01 февруари 2017, 10:23 a+ a- a

    Ивайло Христов

    Фондация „Стартъп“ посреща 2017 г. със смяна на ръководството и нови дейности. За председател е избран Ивайло Христов, а за негов заместник Симеон Прусийски, съобщават от там. И двамата имат дългогодишен опит в развитието на стартиращи компании и са членове на Фондацията от дълги години.

    Ивайло Христов е предприемач с опит в създаването и развитието на стартиращи компании. Една от най-отличителните е българо-датската компания „Комфо“, която Ивайло в съдружие успява да развие от малка прохождаща компания до международна компания с офиси в три държави и над 70 служители. Ивайло също е създател на най-голямото ИТ общество в България – DEV.BG.

    През годините си като предприемач, той не спира да преподава, да бъде ментор на стартиращи компаниии и да дава много знания и вдъхновение на зараждащата се предприемаческа екосистема в България.

    Ивайло е лауреат в областта на информатиката, носител на наградата „Млад предприемач на годината“. Удостоен е с наградата „Next Generation предприемач“ и много други награди и отличия за приноса му в сферата на предприемачеството. 

    Фондация „Стартъп“ помага на младите предприемачи да стартират и разрастват своя бизнес през последните 10 години. Фондацията провежда обучения, семинари и лекции на тема предприемачество. В общността на организацията се включват над 8000 млади българи с интерес в сферата на предприемачеството.  Менторите и обучителите са опитни и успешни предприемачи с личен опит в стартирането на нови бизнес начинания.  

    В момента от Фондацията снимат Startup Show. В него гостуват успешни предприемачи стартирали кариерата си от нула. Интервютата се записват в ТV формат, за да стигне информацията и до хората извън София. Така младите хора от Добрич, Русе и Павликени имат равен шанс с тези от София да разберат какво е важното за стартиране на бизнес и как се прави стартираща компания в България. 

    Тази година младежите си поставят за цел всеки месец да правят Startup Talk формат, събитие, в което успешни предприемачи говорят по актуални теми от бизнеса и за бизнеса. Инициативата има дълга история и в нея се включват дори и чужденци, напуснали родината си и създали бизнес в България. Целта е през 2017 г. да се постигне месечна регулярност на формата.

    За 10 години от основаване на Фондацията, а и в унисон с 10 години от влизането на България в ЕС, младежите си поставят за цел да направят обзор на развитието на предприемачеството в България. Очаква се материалът да излезе през пролетта на 2017 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 5 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 10 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 10 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 11 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам