вторник, 16 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    12498 прочитания

    Петър Шарков оглави младежките инициативи на „Телерик Академия”

    Той ще отговаря за ученическите инициативи от 1 до 12 клас
    20 март 2017, 10:36 a+ a- a

    Образователната организация „Телерик Академия” обяви, че към екипа й се присъединява Петър Шарков като ръководител на младежките инициативи на Академията. На тази позиция той ще отговаря за дългосрочната стратегия за развитието на ученическите инициативи от 1 до 12 клас на Телерик Академия, както и за ключовите партньорства и връзки с образователните институции и бизнеса.

    Петър има дългогодишен опит в стартирането, структурирането и управлението на организации, както и в изграждането на образователни програми и въвеждането на нови техники и методологии в обучението. Той е съосновател на Start It Smart - една от водещите организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от Start It Smart, Петър играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото развитие на организацията, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда й.

    През 2011 Петър съосновава компанията за ускорено учене чрез използване на иновативни инструменти - Mind Mapping, лицензирана от създателя на техниката - Тони Бюзан. Има бакалавърска степен по „Приложна математика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Лицензиран обучител е по сугестопедия лично от проф. д-р Георги Лозанов, който създава този метод за бързо и ефективно учене.

    Като част от екипа на „Телерик Академия”, Петър Шарков ще ръководи инициaтивите за безплатно обучение по програмиране и дигитални технологии, насочени към деца и ученици от 1 до 12 клас - Училищната Телерик Академия, Детската Телерик Академия, както и съвместната програма с CoderDojo. Най-мащабната от тях, Детската Академия, разполага с 36 школи по програмиране в 11 града в България. Само през учебната 2016-2017 в нея се обучават хиляда деца в 4-6 клас. Общо над 6 500 души са участвали присъствено в младежките инициативи на „Телерик Академия” досега.

    „Несъмнено дигиталните технологии трансформират пазара на труда и уменията, необходими за успешна кариерна реализация. Затова с ученическите инициативи на Телерик Академия целим да подготвим следващите поколения за професиите на бъдещето. Радвам се, че Петър се присъединява към екипа и общата ни кауза. С негова помощ планираме да развием партньорската си мрежа от училища и преподаватели, както и да достигнем и вдъхновим още повече деца в България да се превърнат от консуматори на технологиите в техни създатели, както и откриватели”, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик Академия”.

    Шарков е третото ключово назначение в „Телерик Академия” след отделянето й от Progress като самостоятелна образователна организация в началото на годината. През март към екипа се присъединиха специалистите с дългогодишен опит в областта на маркетинга и комуникациите - Александра Мечкова в ролята на главен директор „Маркетинг“, и Ина Добрилова на позицията мениджър „ПР и маркетинг“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 34 минути
    Двуцифрен ръст в ползването на услугата Executive Search у нас през 2023 г.
    Транспорт и логистика е секторът с най-голям ръст в ползването на директното търсене за мениджърски позиции, според анализа на БЕСА
    преди 2 часа
    БАКБ придобива Токуда банк
    Очаква се регулаторно одобрение на сделката
    преди 5 часа
    България в ЕС: Повече инвестиции и по-високи доходи
    Износът на стоки от България в ЕС достига 31 млрд. евро през 2022, отчита доклад на ИПИ
    преди 6 часа
    OpenAI навлиза в Азия
    Първият офис в региона е в Япония
    преди 6 часа
    Откриха една от най-големите детски градини в София
    Продължава строителството на 17 нови детски градини, до края на 2024 се очаква да приключи изграждането на 13 от тях
    преди 7 часа