петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8274 прочитания

    Божана Маринова става главен директор „Човешки ресурси“ в „Софтуер Груп“

    Тя ще определя глобалната стратегия на компанията за развитие на човешките ресурси
    04 април 2017, 12:02 a+ a- a

    От март 2017 г. Божана Маринова вече е главен директор „Човешки ресурси“ в „Софтуер Груп“, съобщават от компанията.  Досега тя заемаше длъжността мениджър „Човешки ресурси“ в компанията.

    Божана Маринова ще определя глобалната стратегия на компанията за развитие на човешките ресурси. Тя ще отговаря и за дейности като планирането, наемането и подбора на персонал, развитието на лидерството на глобално ниво, и програмите за социални придобивки на служителите.

    „Работата с екипи в 9 държави на 6 континента е голямо предизвикателство заради огромните разстояния, часовите разлики и, разбира се, междукултурните различия. Но ние гледаме на тези предизвикателства като на възможности. Това е страхотен източник на нови идеи и гледни точки и ни дава силна глобална експертиза с локален привкус. Гордеем се и с факта, че в динамичната среда, в която работим с толкова много култури, „Софтуер Груп“ успява да поддържа висок процент на жените на ръководни позиции и висок процент жени-служители като цяло“, заяви Божана Маринова.

    В началото на 2016 г. 25% от лидерските позиции в компанията бяха заемани от жени, а тази година процентът вече е 33%. Делът на жените, работещи в „Софтуер Груп“, спрямо общия брой служители бе 28% за януари 2016 г. и 31% в началото на 2017 г., което е над средния прогнозиран процент за индустрията според изследване на Deloitte Global. Проучването сочи, че в края на 2016 г. по-малко от 25% от позициите в ИТ сектора са били заемани от жени.

    Божана Маринова работи в Софтуер Груп от септември 2015 г. Оттогава компанията увеличи броя на служителите си с повече от 150%, достигайки над 350 души на глобално ниво, a софийският екип нарасна от 96 до над 200 служители. Много нови работни места бяха открити и в Гана, Индия, Кения и Мексико, където компанията също създаде локални HR екипи.

    Божана Маринова има и ключова роля в процеса на цялостните структурни промени, през които премина „Софтуер Груп“ през това време. Сред тях са реорганизация на Техническия отдел, създаване на нов отдел „Иновации“, както и откриване на офиси на компанията в България, Египет, Мексико и САЩ.

    „През годините Божана постигна много високи резултати и доказа своята лидерска роля в областта на човешките ресурси. Това показват и цифрите, и високата ангажираност на хората в компанията. Тя допринася значително за изграждането на атрактивна работна среда в Софтуер Груп, която успешно привлича и мотивира както млади таланти, така и професионалисти от най-високо ниво“, коментира Калин Радев, основател и главен изпълнителен директор на „Софтуер Груп“.

    Божана Маринова е магистър по „Клинична психология“ от Нов български университет и има над 14 г. опит в областта на човешките ресурси. Кариерата ѝ включва управленски позиции в различни организации като мениджър „Човешки ресурси“ в софтуерната компания FFW/Propeople, ръководител на отдел „Подбор на персонал“ в Българска Пощенска Банка и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 4 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 1 час
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 1 час
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS