петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4860 прочитания

    Михаил Вълков е новият генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия

    Михаил ще отговаря за една от основните програми на организацията - за подготовка на младши дигитални специалисти и софтуерни инженери
    18 април 2017, 13:46 a+ a- a

    Образователна организация Телерик Академия обяви днес, че Михаил Вълков се присъединява към екипа ѝ. Той ще заеме новосъздадената позиция на генерален мениджър на една от дивизиите на Академията - Софтуерната Телерик Академия.

    В новата роля и заедно с основателите на Академията, Михаил ще отговаря за стратегическото развитие на обученията за подготовка на младши талант и изграждането на програми, които да адресират потребностите на всички организации в индустрията.

    Михаил, който е и сред първите служители на Telerik, има над 17 години опит в изграждането и управлението на големи инженерни екипи и разработката на софтуерни решения, използвани от компании от Fortune 500. От 2004 г. до 2017 г. той заема различни ръководни позиции в Telerik и играе ключова роля за развитието на продуктовото портфолио на компанията.

    От 2013 г. до началото на 2017 г. Михаил е вицепрезидент „Инженерство“ в Telerik, а след това в Progress, която придоби българската компания през декември 2014 г. На тази позиция Михаил ръководи дивизия от над 250 софтуерни специалисти и отговаря за развитието на ключовата продуктова гама на Telerik – Telerik DevCraft. В този период под негово ръководство са създадени водещите решения за разработка на многоплатформени мобилни приложения - NativeScript и Telerik Platform.

    Михаил има магистърска степен по информационни системи с фокус върху бизнеса от Югозападния университет „Неофит Рилски“. „Като един от първите колеги, които се присъединиха към Telerik, Михаил бързо се превърна в ключов елемент от ядрото на компанията и двигател за нейния успех през годините. Много се радваме, че сега отново ще работим рамо до рамо в името на следващата ни значима кауза – обучението на дигитален талант. Неговата технологична експертиза и дългогодишния му опит ще ни помогнат да задълбочим и разширим програмата на Софтуерната Телерик Академия, като включим технологии и компетенции, които вече да адресират нуждите на цялата индустрия“, коментира Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

    В Телерик Академия Михаил ще отговаря за дългосрочната стратегия на една от основните програми на организацията - за подготовка на младши дигитални специалисти и софтуерни инженери, насочена към студенти и експерти, търсещи възможност за преквалификация. Основен негов фокус ще бъде разширяването на предлаганите обучения в съответствие с водещите технологични тенденции и търсените от бизнеса умения и компетенции. На новата си позиция Михаил ще ръководи и екипа от технологични трейнъри на организацията.

    „Вълнувам се, че се присъединявам към екипа в този начален етап след рестартирането на Телерик Академия. Като изцяло независима организация Академията има потенциала и пълната свобода да бъде ключов партньор за всички компании в България и да осигури устойчиво решение на недостига на добре подготвени кадри. Разполагаме с нужните умения, екип и база и стъпка по стъпка ще вървим именно в тази посока“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

    Днес Софтуерната Телерик Академия е едногодишна програма за подготовка на софтуерни инженери. От създаването на инициативата през 2009 г. присъствено в нея са се обучавали над 4700 души. Интензивното обучение включва над 20 курса - от основи на програмирането, структури от данни и алгоритми, до най-модерните софтуерни технологии. Завършвайки програмата, участниците разполагат с всички необходими умения, за да стартират успешно кариерното си развитие в ИТ сектора. Доказателство за това е, че 75% започват работа още докато се обучават или до 1-2 месеца след завършване на програмата.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 25 минути
    Очаква се пазарът на смартфони да се възстанови през 2024 г.
    Най-голям ръст се очаква в премиум сегмента, показват данни на Counterpoint Research
    преди 2 часа
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 2 часа
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 3 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 3 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 4 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове