петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5087 прочитания

    Българка стана част от борда на стартиращия Алианс на развиващите се икономики в Европа

    Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за популяризирането на региона като предпочитан хъб за дигитални услуги
    25 юни 2018, 09:50 a+ a- a

    По покана на основателите на Алианса на развиващите се икономики в Европа (Emerging Europe Alliance for Business Services, Innovation & Technology), Елена Маринова, президент на „Мусала Софт”, стана член на борда му, съобщават от софтуерната компания.

    Целта на Алианса е да насърчава иновациите и креативността в развиващите се пазари в Европа. Присъствието на представител на България в борда на организацията поставя страната ни във фокус затвърждавайки важната и роля в региона и постиженията на всички български личности, компании и неправителствени организации, които работят за развитието на ИТ сектора ни.
     
    Като член на борда на сдружението, Елена ще дава насоки за неговото развитие и ще работи за това региона ни да бъде разпознаваем в цял свят като предпочитан хъб за дигитални услуги, иновации и таланти.
     
    Освен Елена Маринова, сред първите три избрани членове на борда на алианса са Паула Кенеди Гарсия, вицепрезидент на Convergys за региона на EMEA и Алина Поп, изпълнителен директор на Electrogrup. 
     
    Членовете на борда се избират с мандат от една година както чрез гласуване, така и чрез отправени персонални покани. Сред тях са личности, доказали лидерските си качества и активната си позиция както в позиционирането на организацията, която представляват, така и в популяризиране на възможностите на целия регион. В своите общности, тези личности осъществяват инициативи, с които постигат социална промяна и развиват своите професионални общности. 
     
    Мисията на Алианса е да създаде активна екосистема от иновативни бизнес услуги, технологии и ИТ компании, стартъпи, инвестиционни фондове, доставчици и клиенти на такива услуги, локации и инвеститори както в развиващите се европейски страни, така и отвъд пределите им. Целта на организацията е да повлияе позитивно и да промени възприятието за тези пазари и техния потенциал за развитие на технологиите и иновациите. Алиансът цели също така да популяризира целия регион като хъб за дигитални услуги с огромен потенциал, да подкрепя изграждането на нови поколения лидери в дигиталния свят, да повлияе позитивно на личности с международно влияние и да даде признание на най-добрите и най-иновативни доставчици на услуги от региона, както и да им даде публичност на международната сцена.   
     
     
     
     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 12 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 13 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 15 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 17 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк