петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    36321 прочитания

    Когато преследвате значимите за вас неща, парите идват сами

    Вижте какво каза още Ранди Гейдж в интервю за Economy.bg
    07 май 2012, 15:00 a+ a- a

    Ранди Гейдж

    В продължение на над 20 години Ранди Гейдж помага на хората да превърнат ограничаващите си вярвания в трамплин за постигане на своите мечти.

    Наричан още „месията милионер”, Ранди Гейдж вярва, че хората са родени, за да бъдат богати и че бедността е грях. Чрез своите семинари, книги и CD-та на тема “просперитет” той пътува по целия свят, за да покаже на хората как здравето, щастието и богатството са възможни за всички, които ги пожелаят. Ранди разкрива как да впрегнем силата на мисълта и желанията си, за да постигнем успех във всички области на живота.

    Ранди Гейдж е роден на 6 април 1959 година.  Израснал е без баща. Едва 15-годишен той попада в затвора за грабеж с взлом. След това става зависим от наркотиците и алкохола. Когато излиза от затвора заминава за Маями, където започва да работи като мияч на чинии в ресторант.  Бързо се издига до управител на ресторанта, а след това навлиза в ресторантьорския бизнес, като притежава няколко ресторанта. На 30 години обаче губи бизнеса си. Данъчните продават на търг ресторантите му заради дългове. Така той стига до момент, в който му се налага да продава мебелите си, за да има пари за храна.

    Това негово удивително пътуване полага основата на принципите, които той преподава, за постигане на благоденствие. Днес Ранди е признат за един от водещите световни лектори и е получил благодарствени писма от хиляди хора по целия свят. 

    Ранди Гейдж посети България, където изнесе семинар на тема "Изкуството на милтиплицирането". Събитието бе организирано от VISA клуб.

    Господин Гейдж, имате забележителна биография. От човек, който е работил в обикновен ресторант, се превръщате в милионер. Как се случи тази трансформация?
    Разполагате ли с много време? Ще са ни необходими, да речем 3 или 5 часа, или по-скоро 15 седмици. Шегата настрана. Всичко започна, когато поех отговорност за моя собствен успех и започнах да се обръщам към себе си, вместо да се вторачвам извън себе си. Не мислех за работа, за бизнес, за правителството или пък за проблемите на икономиката. Така осъзнах, че аз нося цялата отговорност за моя просперитет.

    Какво е успехът?

    Това ли е тайната на успеха – да осъзнаеш, че той е в твоите ръце?
    Да, мисля,  че поемането на отговорност е първото нещо, което трябва да направи всеки, който се стреми към успеха. Вие може да сте жертва или победител, но не можете да сте и двете и затова трябва да изберете кое искате да бъдете.

    Знам също така, че когато водите семинарите си, разказвате на публиката истории от личния си опит, с които вдъхновявате хората. Разкажете една такава история и за нас.
    Аз имам много истории, защото в живота си съм правил много грешки. Бях в затвора за грабеж, когато бях на 15 години, след това бях зависим от наркотици и алкохол. На 30-годишна възраст загубих бизнеса си, заради което продадох всичките си мебели и ми се налагаше да спя на земята, веднъж дори бях прострелян по време на обир. В моя живот има много драматични моменти, затова се запитах какво научавам от тях, какви поуки си вадя и как мога да споделя тези уроци с хората, които четат моите книги и идват на семинарите ми.

    Драматичните истории от живота, които вдъхновяват

    Смятате ли, че всеки, който се обърне към себе си,  намира  поуката от грешките си и може да постигне успех.
    Не вярвам, че всеки би могъл да постигне това, което аз съм постигнал, защото аз това исках да постигна. Вярвам, че всеки може да постигне това, което той самият иска. Успехът за всеки е различен, но аз вярвам, че всеки може да постигне успеха, към който се стреми.

    Много хора под успех си представят кариера и много пари. Това ли е наистина успехът?
    Истинският просперитет е това, което ти носи удовлетворение в живота. Смятам, че парите играят роля и то важна. Ако вие се тревожите как ще си платите наема, вие не може да просперирате, ако се притеснявате как ще купите храна за семейството си, вие не сте успели, затова трябва да направите така, че да не се притеснявате за парите.  А колко пари трябва да имате, е личен избор. Някои хора са щастливи, ако изкарват 50 000 евро на година, други искат да бъдат милионери, трети – да бъдат милиардери. Някои се чувстват

    Колко важни са парите за успеха?

    удовлетворени от това да прекарват 2 години в строене на напоителни канали в Южна Америка. Така че успехът е това, което те прави щастлив. То е различно за всеки, но аз мисля, че започва със самия теб и осъзнаването на собствените ти нужди. Когато бях беден, нямах възможност да помагам на никого. Сега давам милиони долари за благотворителност, но това е така, защото първо постигнах успеха за себе си.

    Предполагам, че много от хората, които посещават вашите семинари, са

    Бизнесът и стресът

    мениджъри. Те обикновено са хора, които са под постоянно напрежение и стрес, тревожат сe за много неща. Какви съвети им давате?
    Аз не вярвам в стреса и не съм стресиран. Аз смятам, че той е нещо, което всеки сам си създава. Понякога  се самонатоварвам повече, като си възлагам 6 проекта, които да завърша, докато други хора работят само по един. Но това е, защото аз така съм пожелал. Аз съм такъв човек, който обича да работи по много проекти едновременно и да бъде креативен. Мога по едно и също време да планирам семинар, да пиша новата си книга, да създавам уебсайт или да помагам за създаването на нов бизнес.  Но аз съм си създал нещата така и се забавлявам. Ако започна да създавам повече, отколкото мога да понеса тогава вече не е забавно. Мисля, че животът е твърде кратък, за да не се забавляваме. Моят съвет е да не преследвате пари, а  успех, нещата, изпълнени със смисъл, които имат значение за вас. Ако преследвате нещата, които имат значение за вас, парите сами ще дойдат.

    В какво вярва Ранди Гейдж?

    Господин Гейдж, в какво наистина вярвате?
    Вярвам в силата на хората  да създават своята съдба. Вярвам, че има висша сила, без да ме интересуват етикетите, които някои хора й слагат. Някои я наричат Исус, други Буда,  трети – Вселена. Има много различни етикети. Аз вярвам, че има сила, по-висша от нас, но също така вярвам, че имаме възможността и отговорността сами да се погрижим за съдбата си – да избираме какво и как да мислим. Вярвам, че имаме възможността и правото сами да избираме програмата си, която от своя страна определя нашите фундаментални вярвания, които пък определят всекидневните ни действията. Действията ни определят живота, който ще имаме - дали ще имаме щастлив и пълноценен живот, или по-скоро живот, изпълнен с нещастие.

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 14 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство