петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1804 прочитания

    90% от плодовете и зеленчуците у нас са вносни

    Сивият сектор в селското стопанство в момента е около 85%м твърдят от бранша
    18 септември 2014, 09:14 a+ a- a

    Само 10% от плодовете и зеленчуците, които се предлагат в търговската мрежа у нас, са българско производство. В страната почти не се предлагат свежи плодове и зеленчуци (набрани същия или предния ден), обясни Слави Трифонов, председател на Националния съюз на градинарите в България, по време на пресконференция.

    Около 85% от българската продукция е в рамките на сивия сектор, съобщиха още производители. Те настояват за по-високи субсидии, защото българската стока не е конкурентна на вносната заради по-високите субсидии в съседните държави. Те също така поискаха задължителна регистрация на производители и търговци на селскостопанска продукция по ДДС, както и намаляване на ставката за бранша, което ще доведе и до намаляване цените на храните.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 9 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 9 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 10 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 12 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години