четвъртък, 18 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    12031 прочитания

    500 работни места ще открие българската ИТ фирма ScaleFocus

    Все повече български ИКТ компании излизат на чужди пазари, инвестират в отваряне на офиси и наемане на служители
    26 януари 2015, 10:38 a+ a- a

    В срок от 3 до 5 години българската ИТ компания Скейл Фокус АД (ScaleFocus) ще достигне над 500 служители като продължи да наема висококвалифицирани специалисти, съобщиха от компанията. Те ще работят в офисите на фирмата в Европа, САЩ и Близкия Изток. Първите 30-40 нови служители ще бъдат назначени в пловдивския клон на компанията през следващите 12-18 месеца, където ще отговарят основно за международни проекти на американски клиенти.

    ScaleFocus стартира своята дейност преди три години. Към момента има офиси в три локации – София, Пловдив, Лондон и екип от 180 специалисти. Компанията отбеляза над 180% ръст за 2013 и очакван 100% ръст на оборота през 2014.

    Все повече български ИКТ компании излизат на чужди пазари, наблюдават от ScaleFocus. Те не само започват да предлагат своите услуги навън, но инвестират в отваряне на офиси и наемане на местни служители. Една от основните причини е близостта до клиентите и разширяването на възможностите за намиране на квалифицирани специалисти. Проучване показва, че над 80% от ИТ компаниите биха заделили над 30% от инвестиционния си бюджет за развитие в държави извън България. Значителна част от българските ИКТ фирми разчитат за инвестиции на собствени средства.

    „Време е българските ИКТ компании да повярват във възможностите си и да имат повече смелост и размах. Виждаме, че страната има потенциал и притежава изключителни възможности за позициониране на нови пазари, както правят по-агресивни и експанзивни конкурентни на нас в ИКТ сферата страни като Русия, Индия и други. Разковничето на успеха се крие в окрупняване на усилията за утвърждаване и развиване позициите на България като предпочитана аутсорсинг дестинация. Можем да го постигнем, с много професионализъм, устременост и страхотен екип от способни специалисти, които гледат към бъдещето“, коментира Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus.
     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава
    преди 10 минути
    преди 16 часа
    Петя Димитрова, АББ: Няма основания да се очаква, че лихвите ще се повишат с въвеждането на еврото
    Между 300 и 400 млн. лв. се очаква да изразходват банките у нас за въвеждането на еврото
    преди 17 часа
    В София ще се проведат първите в България конференция и хакатон, посветени на Ethereum
    ETHSofia ще се състои между 17 и 19 октомври в Иновационен форум „Джон Атанасов“
    преди 17 часа
    ОББ: Очакваме по-висок икономически растеж през тази година в сравнение с 2023
    Пазарът на труда се характеризира с ограничено предлагане на квалифициран персонал и относително високо търсене, което се отразява във висок ръст на средната работна заплата