събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5077 прочитания

    Вижте какво представлява проектът „Малките шампиони в дисциплината „Живот“

    За проекта, който спечели първо място в категорията „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“, разказва Виктория Петрова, мениджър „Човешки ресурси“ на „Публисис Груп България“
    23 април 2015, 15:37 a+ a- a

    Вижте видео от награждаването на „Публисис Груп България“ от церемонията на Наградите за отговорен бизнес 2014

    През 2015 Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) връчи за 12-та година Наградите за отговорен бизнес. Целта на конкурса е да популяризира дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да насърчат останалите фирми да развиват активна социална политика.

    В  Economy.bg отново ще ви представим всички инициативи, които бяха отличени с награда в конкурса. Ще разкажем за проектите, как са били реализирани и какви резултати са постигнали, за да могат повече хора да се запознаят с инициативите, които реализират компаниите в България като част от политиката си за корпоративна социална отговорност. 

    В категорията „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие“ първото място бе отредено на „Публисис Груп България“ за проекта им  „Малките шампиони в дисциплината „Живот“. Какво представлява той, научете от Виктория Петрова, мениджър „Човешки ресурси“ на „Публисис Груп България“. 

    Виктория Петрова, мениджър „Човешки ресурси“ на „Публисис Груп България“

    Име на проекта
    Малките шампиони в дисциплината „Живот“

    Какво представлява и какви са целите му?
    Те вече са победители! Родени са с различни, но сериозни физически и умствени недъзи, част от тях са в домове за изоставени деца, други си имат семейство. Въпреки това имат общо желание – искат да живеят пълноценно и въпреки ограниченията на тялото, успяват да издигнат духа си.

    Ние в Publicis вярваме, че всеки има право да се бори със собствените си ограничения, за да се развива и бъде щастлив. Затова целогодишно екипът ни работи с/за/и в помощ на тези деца, за да спрем да ги гледаме със съжаление и започнем да ги виждаме истински.  

    Саиф-Ур Рехман, треньор на националния ни отбор по крикет за незрящи

    Как беше реализиран и какви резултати постигна?
    Саиф-Ур Рехман е треньор на националния ни отбор по крикет за незрящи и е разработил система за адаптиран крикет по начин, който позволява изпълнението му върху маса, така че да бъде достъпен за деца с инвалидни колички. Преди няколко години Саиф приема лично каузата за интеграция на деца с проблеми в развитието. Той започва с един медицински център, а ние го подкрепихме – финансово и като доброволци. 

    Какво направихме:

    Като комуникационни специалисти работихме, за да популяризираме каузата. 

    Всяка година организираме два национални турнира „Крикет за всички“, в които се включват над 100 деца с увреждания от цялата страна. Истински празник за децата и доброволците от Publicis. 

    Водим децата от дома за деца с увреждания от с. Сладък кладенец на екскурзии през пролетта. Повечето от тях никога не са излизали извън пределите на дома.

    Помогнахме финансово отборът по крикет за незрящи да стигне до Манчестър и да играе демонстрационен мач на „Олд Трафорд“  по време на световния финал по крикет. 

    Благотворителен коледен обяд в Publicis „Чревоугодник или готвач“, като участват всички служители, а събраните пари отиват за децата от дома и за оборудване за крикет на маса.

    Коледа за децата в с. Сладък кладенец.

    Проектите и работата ни за тази кауза се случват през цялата година. Есента и лятото има национални спортни турнири за децата, пролетта ги водим на пикник или друга екскурзия, зимата празнуваме заедно Коледа, а през останалото време правим всичко възможно да популяризираме каузата и да съберем финанси за нея.

    Забелязаха ги: над 150 публикации и няколко репортажа в трите национални телевизии. Над 200 деца, които тренират крикет на маса в цялата страна. 78 деца с увреждания ходиха за първи път на екскурзия и им хареса. Над 8 000 лева дарени от служителите. 100% участие на служителите, всеки според възможностите си. 300% удовлетвореност от това. Най-важното – децата показват подобрения и се развиват физически чрез спорта и социално чрез състезателния процес и общуването помежду си и с нас. 

    Разбраха за тях от Софийска община, които помогнаха финансово и подкрепят всички турнири и инициативи на Саиф. Зам.-министърът на спорта Калин Каменов откри октомврийския турнир „Крикет за всички“ и също застана зад инициативата. Добрата практика стигна до повече домове и медицинските центрове, ангажирани с деца с увреждания и те започнаха с тренировки по крикет на маса. 

    Как се отнесоха към проекта служителите на компанията?
    Сто процента от служителите на Publicis България са включени като доброволци или дарители в тази кауза. Активностите през годината позволяват на всеки да се включи според възможностите и емоционалността си. Най-ценното е, че почти всички включват и своите деца в събитията.

    Какви ресурси бяха вложени?
    Човешкият ресурс и ангажиментът на служителите в Publicis е най-ценният ресурс, защото тези деца имат нужда от внимание – хора, които да ги вдъхновят, разберат и общуват с тях. Компанията е дарила над 15 000 лева за инициативата.  8000 лева са събрани от служителите.

    Защо корпоративната социална отговорност е важна за компанията?  
    Мисията на Publicis e да прави отговорен бизнес и да вдъхновява хората да създават идеи, които променят средата и носят положителна промяна в България. Екипната работа е много важна за сферата, в която работим, и ежедневно си показваме колко много неща можем да променим и да постигнем, когато го правим заедно. Освен професионалните успехи обаче, имаме нужда и от човешки победи – да променим нещо/някого към добро, да зарадваме дете и да му дадем надежда.

    Само вижте колко много социални каузи и теми има около нас, които заслужават усилията ни. Ние избрахме да се фокусираме върху децата с увреждания в България, защото те имат нужда от внимание и възможност да живеят пълноценно. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 17 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 1 ден
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 1 ден
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство