четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3397 прочитания

    СПА центровете у нас ще бъдат описани в онлайн регистър

    В момента тече процедурата по сертифицирането им
    27 септември 2016, 16:28 a+ a- a

    В момента тече процес на сертифициране на специализираните СПА балнео- и таласотерапевтични центрове. След приключване на процедурите, одобрените обекти ще бъдат включени в Националния туристически регистър. Така всеки потребител ще може да провери онлайн дали хотелът или центърът, който иска да посети, отговаря на изискванията и може да се нарича СПА.

    Това стана ясно по време на Третия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА), който е на тема „Превенция в българските СПА курорти“. Събитието се провежда в курорта „Св. св. Константин и Елена“ край Варна. В него участват водещи експерти от България, Европейската СПА асоциация и още девет държави.

    „Сертифицирането е доброволно, но право да ползват съкращението СПА вече имат само отговарящите на наредбата обекти. Онези от тях, които се рекламират като СПА, но не покриват изискванията, подлежат на санкциониранe“, подчерта заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева. Тя допълни, че се очаква това да повиши конкурентността и ще помогне да се откроят представителите на бранша, които влагат огромни инвестиции и усилия.

    България е втора в Европа по запаси от почти всички видове минерални води. Според експертите те са подходящи за профилактика и лечение на над 90% от най-масовите заболявания, плащани по клинични пътеки от европейските здравни каси и обхванати от пенсионните фондове.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 10 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 10 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 10 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 11 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 12 часа
    преди 15 часа