петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    12355 прочитания

    Най-големият пътнически самолет каца в София на 16 октомври

    Заради първия полет на Airbus A380 до София от Lufthansa са подготвили специални оферти за българските си клиенти
    05 октомври 2016, 15:28 a+ a- a

    На 16 октомври (неделя) в София за първи път ще кацне най-големият пътнически самолет в света – Airbus A380 на авиокомпания Lufthansa.

    Най-големият пътнически самолет в света ще осъществи специален полет от Франкфурт с очакван час на заминаване в 09:50 часа сутринта (местно време) и ще кацне в София приблизително около 13:00 часа (местно време). Машината ще има 4-часов престой в столицата ни.

    По случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили (16 октомври), Командването на ВВС организира ден на отворени врати в авиобаза Враждебна на 16 октомври от 12:00 до 17:30 часа. Благодарение на това, присъстващите ще могат да разгледат статичен показ на авиационна техника – самолети Спартан, Ан-30, Л-410 и Ан-26, както и да наблюдават ниското прелитане и кацане на самолет Airbus A380 с добра видимост към пистата на летище София.

    Lufthansa Group иска да отпразнува този специален повод заедно с българските си клиенти, обявявайки специална промоция на продажбите на билети за A380 от 14 до 17 октомври 2016. Полетите, резервирани през този период от България до четирите дестинации на Lufthansa в Северна Америка, оперирани с Airbus A380, ще бъдат предлагани на крайна цена от 380 евро за двупосочен билет. Тези дестинации са Хюстън, Лос Анджелис, Маями и Сан Франциско. В допълнение, Lufthansa пуска в промоция през този уикенд четирите си маршрута в Азия, обслужвани от Airbus A380 (Делхи, Хонг Конг, Пекин и Сингапур) на цена от 480 евро*.

    Трасето с дължина 1,400 км. ще бъде прелетяно вероятно над Южна Германия, Австрия, Унгария или Словения, и Сърбия, преди самолетът да навлезе в българското въздушно пространство и кацне на Летище София. Стандартното полетно време е около 1:50 ч. Летище София е готово за A380: размерите на полосата позволяват на A380 да кацне и да излети нормално.

    * Ценовата оферта е на база наличности и специални условия. Пътуването до Северна Америка трябва да бъде извършено до 24 юни 2017 г., а това до Азия - до 28 февруари 2017 г.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 15 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 16 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 16 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 23 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 24 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава