четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5182 прочитания

    Започва поетапно отваряне на главни пътни артерии

    Всички магистрали са почистени и проходими, както и повечето пътища втори и трети клас в страната
    11 януари 2017, 10:45 a+ a- a

    Снимка: АПИ

    От днес, 11 януари 2017, започва поетапно отваряне на главните направления за леки коли и пускане на товарните. Това съобщи чинистърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова на брифинга, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. 

    Всички магистрали са почистени и проходими, както и повечето пътища втори и трети клас в страната, обобщи тя. В Добричка област ще се постараем до края на деня да отворим пътищата. Аналогично е в Разград, Шумен, Силистра. Бедствено е при Долни Чифлик, където помагаме на общината да се справи, уточни министърът.

    Проходима е АМ „Хемус“ от Шумен до Варна. Включително е разрешено движение на тежкотоварни МПС. Усложнена остава обстановката в Бургаска област – остава затворена АМ „Тракия“ от Зимница до Бургас. Усилено в момента се работи за отваряне на пътя през Петолъчката, както и пътя към Слънчев бряг. Все още до региона се стига през Ямбол – Средец - Елхово, посочи министър Павлова.

    Тя припомни, че поради влошената пътна обстановка от гледна точка на обилните снеговалежи и ураганния вятър се наложи да предприемем драстични мерки и през нощта да остане затворена цялата републиканска пътна мрежа за тежкотоварния трафик с изключение на магистралите в Южна България - „Люлин“ и „Струма“, София - Калотина и АМ „Тракия“ до п. в. Зимница в област Бургас“.

    Днес усилията ни са насочени към възстановяване на ел. захранването и пробиването на пътища, както и доставяне на стоки от първа необходимост където е нужно, каза директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" в МВР главен комисар Николай Николов. Той обобщи изминалата нощ като спокойна, без бедстващи хора. Екипите са реагирали на около 100 сигнала, предимно от района на Добрич и Бургас. 62-ма души са изведени от автомобилите им.

    През уикенда отново очакваме застудяване и валежи, каза проф. Христомир Брънзов, директор на НИМХ-БАН, по чиито прогнози се ръководи в действията си Междуведомственият щаб. Той отчете, че днес сутринта в страната има драстична разлика в температурите – от минус 15 в Западна България до минус 3 в Източна, а през следващите дни до уикенда се очаква дори повишаване на температурите от нула до плюс 3-4 градуса. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 4 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 7 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 9 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк