петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    8939 прочитания

    Започна гласуването за Созопол за „Европейска дестинация 2017“

    Созопол мери сили с прочути конкуренти като Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин и други
    20 януари 2017, 15:35 a+ a- a

    Българският черноморски град с хилядолетна история Созопол е сред номинираните кандидати за „Европейска дестинация за 2017”. Победителите ще се определят след онлайн гласуване, което от днес вече е в ход, съобщават от Министерство на туризма.

    Всеки потребител на туристически услуги или симпатизант има възможност да даде своя глас на интернет платформата на European Best Destinations от 20 януари до 10 февруари 2017 за предпочитаната от него номинирана дестинация. Онлайн вотът ще продължи три седмици и приятелите на българския кандидат от цял свят ще могат да го подкрепят. Официалният адрес на страницата за гласуване е: http://www.vote.ebdest.in/

    За „Европейска дестинация за 2017” се състезават общо 20 града. Созопол мери сили с прочути конкуренти като Милано, Брюксел, Сан Себастиан, Вроцлав, Рим, Париж, Барселона, Берлин, Виена, Порто, Атина, Нови Сад, Загреб и др. 

    Престижният конкурс води началото си от 2009, като класацията се прави на принципа „от туриста за туриста”. В нея се състезават населени места, които са впечатлили пътешествениците с качеството на услугите, привлекателни места за отдих, забележителни исторически, културни и природни обекти. Гласуването се организира от European Best Destinations – организация, базирана в Брюксел и насърчаваща развитието на културата и туризма на континента. 

    В миналогодишната класация своя глас са дали около 40 млн. души, които са избирали също сред 20 дестинации. Сред популяризаторите на инициативата са още редица европейски служби по туризъм, професионалисти от туристическата индустрия, специализирани форуми и събития - туристически борси, конгреси, изложения, презентации и др., в които активно се включват кандидатите. Към гласуването могат да се присъединят туристи и потребители от цял свят, запазили добри впечатления от кандидатстващите райони.

    European Best Destinations (EBD) е европейска организация със седалище в Брюксел, която се фокусира върху развитието и промотирането на културата и туризма в Европа. Тя работи в партньорство с EDEN мрежата и с всички водещи европейски туристически офиси и покрива над 355 дестинации в Европа. От 2009 EBD си партнира с туристическите представителства в цяла Европа и акцентира върху едни от водещите дестинации на стария континент на уебстраницата си и в социалните мрежи. Посетителите на официалния уебсайт на организацията надхвърлят 3 милиона души от всички точки на света. Там се публикуват снимки, видеа, панорамни разходки, пътеводители, както и полезни съвети. Последователите в социалните мрежи Facebook, Twitter, Google+, Pinterest са близо 100 хил. души. Дестинациите, отличени от European Best Destination, бележат среден ръст на посетителите от 15%. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 59 минути
    IWG продължава да разширява присъствието си у нас
    Доставчикът на гъвкави работни пространства откри няколко нови локации в Пловдив
    преди 1 час
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 2 часа
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 3 часа
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 3 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS