петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    10862 прочитания

    Топ 10 най-продавани книги за март 2017 на „Сиела“

    Ето кои са най-продаваните заглавия в България през изминалия месец
    05 април 2017, 14:53 a+ a- a

    Вижте кои са най-продаваните заглавия на българския книжен пазар според класацията на книжарници „Сиела” за месец март 2017:   

    1. „Детски и домашни приказки“ от Братя Грим, Deja Book, 27,90 лв.

    За пръв път на български език излиза превод по оригиналните немски текстове на прословутите приказки, събрани и разказани от Якоб и Вилхелм Грим. Изданието включва стотици пояснителни бележки, илюстрации, биографични и родословни справки, както и подробен предговор.

    „Ако искате децата ви да бъдат умни, четете им приказки. Ако искате да бъдат много умни, четете им много приказки.“ - Алберт Айнщайн

    „Романите трябва да обичаш, приказките – да бленуваш.“ - С. Т. Колридж

    „Разбира се, че приказките са заразни. Можеш да ги прихванеш. Те са общото ни разменно средство с онези, които са бродили по земята преди да се родим. Да разказвам на децата си приказките, предаден ми от моите родители и прародители, ме кара да се чувствам част от нещо много специално и чудато, част от безспирния поток на живота.“ - Нийл Геймън Детски и домашни приказки от Братя Грим, Deja Book, 27,90 лв.

    2. „Пилето“ от Уилям Уортън, „Сиела“, 15,90 лв

    Вечна история за приятелството и семейството, за мечтите и борбата за тях, за любовта и войната, за лудостта и красотата… Сюжетът следва приключенията на две момчета – Ал, хлапак в ясни и практични отношения с живота, и неговия странен приятел Пилето – слаб, неразговорлив гений, който има само две малки желания: да отглежда канарчета и да лети.

    В шедьовъра си „Пилето” американският класик Уилям Уортън разказва докосваща приказка за това какво е да си нормален в един откровено луд свят. Минаха много години, откакто затворих с треперещи ръце книгата, която държите в момента. Беше ми дала сърцето си и то се блъскаше в гръдния ми кош… като в кафез. Искаше да излезе на свобода това разтърсено, развълнувано, обогатено сърце. В живота си човек има само няколко такива сърцебиещи книги. Тези неща, които са в състояние да отключат клетката и да ни дадат крила - те са безценни! - Иво Иванов

    Някога подбирах приятелите си според това дали обичат „Пилето”, или не. Може би е време да започна да го правя отново. - Захари Карабашлиев

    3. „Всяка сутрин пътят към дома става все по-дълъг” от Фредрик Бакман, „Сиела”, 7,90 лв.

    „Честно казано, не написах историята с идеята да я прочетете. Просто се опитвах да подредя собствените си мисли, а аз съм от хората, които трябва да ги видят изложени на хартия, за да ги проумеят. Те обаче се превърнаха в малък разказ за това как преодолявам постепенната загуба на най-великите умове, които познавам, как може да ти липсва някой, който все още е тук, и как искам да обясня всичко това на децата си. И сега пускам думите си да си отидат, пък каквото ще да става.”

    Фредрик Бакман разплака хората отново. 63 страници, изпълнени с толкова много нежност и любов. Спомените са най-големите ни скъпоценности - сватба, раждане, дипломиране... Толкова много моменти, които живеят само в спомените. Баби, дядовци и внуци и специалната връзка, която имат помежду си. Ето я – приказката за страха и любовта, които през повечето време крачат редом, ръка за ръка. Приказка най-вече за самото време. Докато все още разполагаме с него.   

    4. „Човек на име Уве” от Фредрик Бакман, „Сиела”, 14,00 лв.

    Фредерик Бакман е известен шведски блогър и писател. Уве е роден в блога му, където хиляди читатели гласуват Бакман да напише роман за героя си. Така една от статиите е прочетена над 600 000 пъти, а романът само в Швеция е продаден в над 400 000 копия.

    Уве е на 59, заклет почитател на колите Сааб, вечно недоволен и гневен, наричан е изпълнения с горчивина кошмарен съсед. Той е темерут – от хората, които сочат с пръст онези, които не одобряват, и се отнасят към тях като към крадци, хванати пред прозореца. Той има твърди принципи, непоклатима рутина и е лесно избухлив. Една сутрин бъбрива млада двойка с две весели дъщерички се нанасят в съседна къща и случайно смачкват пощенската му кутия. Случката води до комичния и трогателен разказ за безпризорна котка, неочаквано приятелство и древното изкуство да дадеш на заден с ремарке. Всичко, което се случва, ще промени киселия старец и ще разтърси до основи кварталното сдружение на живеещите.  

    5. „Да оцелееш като родител“ от Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, „Сиела“, 14,00 лв.

    „Майко Мила!” - първият сайт в България, създаден да дава подкрепа и облекчение на майките, а също и да ги развеселява (представете си каква наглост – те обичат да се смеят!!), напуска модерните предели на интернет и се влива в аристократичните редици на книгите.  „Да оцелееш като родител“ от създателките на сайта Майко Мила! - Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова, е място, в което ще намерите отговор на много и важни въпроси от сферата на родителството, като например:

    Как да запазим разсъдък, ако се окаже, че сме родили не дете, а нощна птица от семейството на кукумявките и по тази причина не сме спали вече 2 години, 8 месеца и три дни?  

    Ако качим 140 килограма за три бременности, в колко басейна ще трябва да се влеем, за да ги свалим?

    Има ли секс след раждането и как да го познаем?  

    Ако едното дете яде само грах, второто НЕ ЯДЕ пилешко, третото лази по земята и яде каквото падне, а мъжът ви е алергичен към картофи, колко време ви дели от уюта на лудницата?

    Как да бъдем ПОНЕ МАЛКО от помощ, когато жена ни се трепе да ражда в родилното (за мъже)?  

    6. „Къщата на езерното дъно” от Джош Малерман, „Дежа Бук”, 11,90 лв.

    Ново заглавие от aвтopa нa сензацията „Kyтия зa птици“. Джош Малерман ни отвежда на първа среща в морските дълбини. В очакване на приключението на Aмeлия и Джeймc...Звyчи ĸaтo пepфeĸтнaтa пъpвa cpeщa – плaвaнe c ĸaнy пpeз няĸoлĸo cвъpзaни eзepa. Ceдeмнaйceтгoдишнитe срамежливи и донякъде странни тийнейджъри oтĸpивaт нeщo пoд пoвъpxнocттa нa вoдaтa, ĸoeтo пpoмeня живoтa им зaвинaги.Kъщa нa eзepнoтo дънo. C двa eтaжa и xyбaвa гpaдинa. Πpeднaтa вpaтa e гocтoпpиeмнo oтвopeнa. И ги oчaĸвa.Това, което предизвиква интерес в двамата тийнейджъри се превръща в мания и те започват да плуват надолу към къщата, за да я изследват. Всяко следващо посещение ги привързва един към друг, както и към тайнствеността на къщата.Тoвa, чe ĸъщaтa e пpaзнa, нe oзнaчaвa, чe нямa ниĸoй вĸъщи.Прекрасна хорър книга за тези, които мислят, че не харесват хорър.

    7. „Перлата, която се освободи от черупката си” от Надя Хашими, „Сиела”, 17,90 лв.

    Кабул, 2007 г. Рахима и нейните четири сестри живеят с майка си и баща си, който често търси утеха в опиума, за да забрави ужасите на войната. Момичетата ходят рядко на училище, а да напускат дома си без мъж за придружител, е забранено. Единствената им надежда е древният обичай бача пуш, според който е възможно Рахима да се превърне в момче, докато навърши годините за женитба. Като момче тя ще може да ходи свободно на училище, да пазарува и да придружава навън сестрите си.

    Тя не е първата в рода си, която ще вкуси от непознатата за жени свобода. Век по-рано нейната прапрабаба, Шекиба, става страж в двореца в Кабул, където охранява харема на царя. С обезобразено лице, загубила рано най-близките си, в тежък конфликт с деспотичните си роднини, тя трябва да намери място в свят, който няма капка милост за нея.

    „Перлата, която се освободи от черупката си” проследява драматичните съдби на тези две жени, разделени във времето. Да си мъж в мюсюлманското общество, е единственият път към свободата. Но веднъж вкусили от нея, двете жени трябва отново да станат покорни съпруги, чиято единствена задача е да раждат синове. Има ли спасение?

    „Надя Хашими е написала деликатна и красива семейна драма. Нейната приковаваща приказка за две поколения жени е портрет на Афганистан в целия му сложен и загадъчен образ, както и огледало на продължаващите борби на афганистанските жени.” - Халед Хосейни, автор на „Ловецът на хвърчила” и „Хиляда сияйни слънца”. 

    8. „Химикът” - мека корица, от Стефани Майър, „Сиела”, 17,90 лв.

    Световната сензация Стефани Майър („Здрач”, „Скитница”) излиза с първи трилър в , който създава страховита, но и впечатляваща нова героиня и сцени на главозамайващ екшън. Авторката показва още веднъж защо е една от най-продаваните световни писателки. В този завладяващ трилър бивш агент трябва да поеме един последен случай, за да изчисти името си... и да спаси живота си.

    Тя работеше за американското правителство, но малцина знаеха това. Експерт в своята област, тя бе една от най-строго пазените тайни на секретна агенция - агенция, която дори няма име. И когато те решиха, че вече не им е нужна, дойдоха за нея без предупреждение. Сега тя рядко се застоява където и да е и използва различни имена. Те са убили всеки човек, на когото тя се е доверявала, а нещо, което знае, все още я прави мишена. Те я искат мъртва - и то бързо. Когато нейният бивш ръководител ѝ предлага шанс за спасение, тя разбира, че това е единствената възможност да оцелее. Но това означава да поеме една последна задача от бившите си работодатели. За неин ужас информацията, до която се добира, я поставя в още по-кошмарно положение. Предстои най-тежката битка на живота ѝ, а единственият ѝ съюзник - мъж, в когото едва се е запознала - само усложнява шансовете ѝ да оцелее. Дали ще успее да се скрие от опасността? Или ще трябва да използва уменията си по начин, за който не е и мечтала? 

    9. „101 романтични места в България” от Иван Михалев, Елина Цанкова, „Сиела”, 21,90 лв.

    Маса за двама на брега на морето. Дегустация на вино сред ароматните лозя. Приключения в дивата красота на планините, далеч от шумотевицата на града. Почивка с коктейл в ръка сред сенките на бели балдахини. Или разходка сред градините на бляскавите дворци от миналото. Представите на хората за романтика са много различни. Но едно е сигурно. Има места, които могат да ви накарат да се влюбите. Не просто в красотата на природата, но и в човека до вас. Те притежават особена магия, която трудно се описва с думи, но се усеща, когато сте там. Защо да чакате специален повод? Опаковайте багажа и прегърнете пътя. България е пълна с места, които си струва да споделите с любимия човек. Имаме 101 причини да смятаме така. 

    10. „Странните талисмани на Артър Пепър” от Фейдра Патрик, „Сиела”, 14,90 лв.

    Няма да ви съветваме да забравите „Човек на име Уве”, защото той не може да бъде забравен… но един друг герой ще намери място в сърцето ви.

    69-годишният Артър Пепър живее простичко – става всяка сутрин точно в 7:30, облича се в едни и същи дрехи, полива своето любимо растение и отива в градината си.

    Но един ден всичко се променя. Ровейки се в нещата на починалата си съпруга Мириам, Артър открива мистериозна гривна с прикачени осем талисмана – слон, цвете, книга, палитра с бои, тигър, напръстник, сърце и пръстен. А върху опашката на слона е гравиран миниатюрен телефонен номер…

    Артър Пепър поема на пътешествие, което ще го отведе през Лондон и Париж, та чак до Индия. Той ще преоткрие съпругата си от времето преди да я познава, но най-вече ще преоткрие себе си и надеждата.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 11 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 12 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 17 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 18 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 18 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам