сряда, 24 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4498 прочитания

    Софийски ученици спечелиха отличие на кулинарен конкурс в Италия

    Вижте с какво меню нашите деца впечатлиха журито
    20 април 2017, 10:01 a+ a- a

     

    Отборът на Софийската професионална гимназия по туризъм спечели престижното трето място на международното кулинарно състезание в гр. Казарго, Италия. Това съобщава Министерство на туризма, като се позовава на директора на учебното заведение инж. Антоанета Джонева.

    Учениците Мартин Радославов, Върбан Димитров, Марио Стойков и Димана Костадинова, водени от преподавателя си инж. Юлия Панджерова, представиха отлично своето училище и България, като показаха завидни професионални и езикови знания и умения.

    В състезанието участваха 54-ма възпитаници на 19 училища от Италия, Русия, Полша, Унгария, Словения, Франция и др. Темата на конкурса беше „Здравословно хранене плюс нула отпадък – храни и напитки”. Регламентът изискваше общото количество на калориите в зададеното тристепенно меню да е 1300, с толеранс от 500 калории.

    Софийските представители приготвиха и поднесоха на взискателното жури впечатляващо меню: севиче от лаврак със зеленчуци; фарширован пъдпъдък със скариди и зелени аспержи върху вълна от царевичен крем и ароматен биск; рейндроп от ябълки в компанията на малинова гранита и супа от хибискус, обвита в облак от парфюм. То бе сервирано с български напитки: бяло вино „Солени хълмове” на изба Поморие (2015 г.), червено вино „Младо Мерло от Шишманово” на винарна „Братанови“ (2016 г.) и  коктейл „Вкусът на Вселената”.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 7 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 8 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 8 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 10 часа
    преди 13 часа