четвъртък, 02 май 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2199 прочитания

    Шумен дигитализира общинската администрация

    Така общината ще може да предложи повече и по-качествени електронни административни услуги на граждани и бизнес
    26 юни 2017, 10:19 a+ a- a

    Община Шумен ще дигитализира процесите на регулация и дейностите по управление на устройство на територията на общината. Това ще стане възможно с въвеждане на интегрирана географска информационна система "Тобел" от българската геоинформационна компания "Мапекс".

    За срок от шест месеца "Мапекс" ще въведе цялостно решение за цифровизация на регулацията на Шумен, включително внедряване на геоинформационна система и дигитализиране на действащите регулационни планове. Проектът ще бъде реализиран в няколко етапа като първоначално ще бъде внедрена ГИС система, а след това ще бъдат дигитализирани и интегрирани в информационната система съществуващите регулационни данни в общината.

    На база внедрените технологии Община Шумен ще може по-ефективно да генерира своите официални удостоверителни документи като скици, справки, отчети, баланси и други административни документи. В значителна степен ще бъдат оптимизирани дейностите по направление "Строителство и Екология" и ще се увеличи административния потенциал като се автоматизират процесите по издаване на документи и общината ще може да предложи повече и по-качествени електронни административни услуги на граждани и бизнес.

    „Важен елемент от подобряване на живота в общината са по-бързите, прозрачни и качествени услуги, които общинската администрация предлага. Чрез тяхното развитие ние целим да ускорим икономическия и инвестиционен процес в града ни и така да стимулираме неговото икономическо развитие“, отбеляза Любомир Христов, кмет на Шумен.

    "Мапекс" ще управлява целия проект по въвеждане на интегрираната информационна система, като ще помогне с анализ на процесите, консултиране, дигитализиране на данни, внедряване на технологични решения, тестване и обучение на служителите на общината.

    „Постигането на "умни" градове в България не е вече далечна концепция от бъдещето. Множество български градове като Шумен инвестират в технологии за дигитално управление на своите процеси и активи, а това е първа стъпка от реализирането на един „умен град”, отбеляза Александър Лазаров, изпълнителен директор на "Мапекс".

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 ден
    Изследователски институт по иновативна медицина ще бъде открит в МУ-София
    Ще се провеждат проучвания на злокачествени тумори и изследвания, свързани с усложненията от Ковид-19
    преди 1 ден
    преди 1 ден
    ЕК започна разследване срещу Meta
    Производството е по новия закон за цифровите услуги
    преди 1 ден
    Wizz Air с нов маршрут: Ще лети от София до Хераклион
    Полетите ще са два пъти седмично
    преди 2 дни
    3 студентски стартъпа печелят по 10 000 долара финансиране
    Вижте кои отбори спечелиха петия сезон на акселератора Elevate на Американския университет в България
    преди 2 дни
    Откриват Ритейл парк Видин Плаза
    Инвеститор е „Дунония“, ще бъдат разкрити нови над 80 работни места