вторник, 19 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1593 прочитания

    Международният панаир в Пловдив с 20% ръст

    Изложението ще се проведе от 25 до 30 септември и ще бъде доминирано от мащабното присъствие на български фирми
    18 август 2017, 09:46 a+ a- a

    Общо с 20% повече са изложбените площи, ангажирани до момента за предстоящия Международен технически панаир в Пловдив. Той ще се проведе от 25 до 30 септември и ще бъде доминиран от мащабното присъствие на български фирми. Именно те най-значително разширяват експозициите си и увеличават броя си в сравнение с данните от месец август миналата година. 

    Ръстът показва, че българският бизнес влиза уверено в следкризисния период и ще демонстрира много нови изделия на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който е сред най-авторитетните в Югоизточна Европа. Очаква се в Международен панаир Пловдив да се съберат компании от 40 държави, работещи в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия. 

    Най-голям скок в своето развитие прави специализираната изложба „Стройтех“. Към момента участниците са с 19% повече, а изложбените площи нарастват с 64%. Подемът се дължи на бързото съживяване на отрасъла и на новите инициативи в рамките на изложбата. Това са секцията „Галерия Имоти“, която ще презентира жилищни, търговски, индустриални, туристически обекти и инвестиционни проекти, и специализираната експозиция за тежка техника за изграждане на инфраструктурни съоръжения. Те привлякоха много фирми от двата сектора, като и от други бизнес сегменти, гравитиращи около тях.

    С най-голям брой участници отново ще бъде „Машиностроене“, лидерът сред 11-те специализирани изложби в рамките на Есенния панаир в Пловдив. Секция за агротехника и оборудване за селското стопанство разшири нейния браншови обхват. 

    Най-атрактивната изложба - „Автосвят Пловдив“, ще предложи по-богата гама камиони, автобуси и специализирани превозни средства.

    По-голям ще е асортиментът в изложбите „Елтех“ и „Енеко“. Това личи от факта, че и при тях има разширение на експозициите – съответно с 29% и 24%, в сравнение с август миналата година. Участниците в „Елтех“ показват най-доброто от света на електрониката и електротехниката, а в „Енеко“ - новости в енергетиката и екологията, предимно модерни решения за намаляване на енергийните разходи и на вредните въздействия върху околната среда. 

    Истински бум отбелязва изложбата „Инфотех“, която ще бъде разположена в цяла палата и ще зарадва почитателите на електронните спортове с международен гейминг турнир.

    Предварителните данни за участниците в 73-ото издание на Международния технически панаир показват, че бизнесът с бързи темпове наваксва изоставането заради кризата, като залага на иновациите. Най-голямата технологична среща на Балканите отново ще демонстрира тенденциите в над сто бранша на икономиката, като акцентира на най-авангардните направления в Индустрия 4.0.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 14 часа
    Apple води преговори за вграждане на Gemini на Google в iPhone
    Компанията е водила преговори и с OpenAI
    преди 15 часа
    Китайски доставчик на части за Tesla ще строи завод у нас
    Плановете са да бъдат разкрити до 200 работни места край Пловдив
    преди 15 часа
    Президентътвръчи мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел
    Тя бе посочена като кандидат за министър-председател от ПГ на ГЕРБ-СДС
    преди 16 часа
    преди 17 часа
    В тази част на София цените на жилищата стигат 7 000 евро на кв. м
    Покупките на имоти на абсолютна стойност над 600 000 евро в столицата растат с 50%, отчитат от Unique Estates
    преди 21 часа
    Паскал Донахю: Ползите от приемането на еврото в България ще са за всички – и за българите, и за цяла Европа
    По време на посещението си у нас председателят на еврогрупата се срещна и с президента Радев