неделя, 25 февруари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1741 прочитания

  Стартира четвъртото издание на „Знания, които променят живота“

  Вижте повече за проекта, който цели да повиши финансовата грамотност сред учениците
  09 ноември 2017, 13:10 a+ a- a

  За четвърта поредна година „Джуниър Ачийвмънт България“ и „Метлайф България“ организират образователната инициатива „Знания, които променят живота“. В тазгодишния проект се очаква да се включат близо 500 ученици от 15 училища в страната.

  „Имаме рутината, но имаме и предизвикателствата на всяко ново издание. В някаква степен този проект наистина променя живота, включително и нашия. С всяка следваща година училищата стават повече, доброволците, които имат желание да се включат - също“, коментира Светослава Стоянова, PR мениджър на „Джуниър Ачийвмънт България“ по време на официалното отбелязване старта на инициативата.

  Вижте видео от официалното стартиране на проекта

  В рамките на събитието Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност, JA Bulgaria, преведе бъдещите участници през програмата на проекта. Учениците ще положат входящ тест. Резултатите от него ще помогнат в две насоки: да се определят темите, които най-много затрудняват децата и да има обективен измерител за техния напредък. В рамките на проекта учениците ще имат възможност да научат повече за различните видове банкови карти, застраховки и какво означава човек да инвестира. „Накрая ще приключите с една тема, която е насочена към вашето бъдеще. Към това какви цели искате да си поставите, в какъв период и какви стъпки трябва да осъществите, така че да заложите в своя финансов план необходимите действия“, сподели Йоловски с учениците.

  През какви етапи ще преминат учениците?

  „В рамките на проекта ще има изключително много практически дейности. Ще имате възможност също така да съставите бюджет заедно с вашето семейство за вашата лятна почивка. На тази база ще изберем и тези от вас, които ще имат възможност да участват на финалното състезание тук в София“, посочи той. Отделните теми от учебната програма ще бъдат поднесени от доброволци от „Метлайф България.“

  Но проектът не се изчерпва с обогатяването на знанията на учениците и провеждането на иновационен лагер. През цялото време участниците ще имат възможност да работят и по своя учебна компания.

  Вижте какво сподели Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, за ползите от участието в програмата.

  „Онова, което ще научите тази година, ще направи така, че да сте по-независими и да не бъдете уязвими“, подчерта Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, обръщайки се към учениците, които са част от проекта.

  Той припомни и някои от резултатите на проучването сред българските домакинства, проведено съвместно от двете организации. „От интервюираните 84% не ползват онлайн банкиране изобщо. Разбирате ли за живота какво значи това? Това означава, че 84% от тези хора са зависими от това на опашката в банката колко души има; дали някой е достатъчно добър с тях, за да може да им обясни за продукта или каквото и да било, преди да решат да правят нещо с парите си“, коментира Арнаудово. „За изненада 64% от българите не спестяват“, информира още той.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 1 ден
  Външно министерство съветва да не пътуваме из Балканите
  Причината са прогнози за влошаване на метеорологичните условия
  23 февруари 2018, 12:58
  Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка
  Тя ще депозира оставката си, за да няма повод за съмнение за сделката за ЧЕЗ в България
  23 февруари 2018, 12:43
  ИКТ секторът у нас с годишен оборот от около 2,5 млрд. евро
  Онлайн продажбите се оценяват на около половин милиард лева
  23 февруари 2018, 11:02
  България на 47-о място в света по привличане на таланти
  София заема 63-а позиция в Индекса на глобалната конкурентоспособност на талантите