сряда, 22 ноември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1106 прочитания

  Стартира четвъртото издание на „Знания, които променят живота“

  Вижте повече за проекта, който цели да повиши финансовата грамотност сред учениците
  09 ноември 2017, 13:10 a+ a- a

  За четвърта поредна година „Джуниър Ачийвмънт България“ и „Метлайф България“ организират образователната инициатива „Знания, които променят живота“. В тазгодишния проект се очаква да се включат близо 500 ученици от 15 училища в страната.

  „Имаме рутината, но имаме и предизвикателствата на всяко ново издание. В някаква степен този проект наистина променя живота, включително и нашия. С всяка следваща година училищата стават повече, доброволците, които имат желание да се включат - също“, коментира Светослава Стоянова, PR мениджър на „Джуниър Ачийвмънт България“ по време на официалното отбелязване старта на инициативата.

  Вижте видео от официалното стартиране на проекта

  В рамките на събитието Джеймс Йоловски, мениджър Програми за финансова грамотност, JA Bulgaria, преведе бъдещите участници през програмата на проекта. Учениците ще положат входящ тест. Резултатите от него ще помогнат в две насоки: да се определят темите, които най-много затрудняват децата и да има обективен измерител за техния напредък. В рамките на проекта учениците ще имат възможност да научат повече за различните видове банкови карти, застраховки и какво означава човек да инвестира. „Накрая ще приключите с една тема, която е насочена към вашето бъдеще. Към това какви цели искате да си поставите, в какъв период и какви стъпки трябва да осъществите, така че да заложите в своя финансов план необходимите действия“, сподели Йоловски с учениците.

  През какви етапи ще преминат учениците?

  „В рамките на проекта ще има изключително много практически дейности. Ще имате възможност също така да съставите бюджет заедно с вашето семейство за вашата лятна почивка. На тази база ще изберем и тези от вас, които ще имат възможност да участват на финалното състезание тук в София“, посочи той. Отделните теми от учебната програма ще бъдат поднесени от доброволци от „Метлайф България.“

  Но проектът не се изчерпва с обогатяването на знанията на учениците и провеждането на иновационен лагер. През цялото време участниците ще имат възможност да работят и по своя учебна компания.

  Вижте какво сподели Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, за ползите от участието в програмата.

  „Онова, което ще научите тази година, ще направи така, че да сте по-независими и да не бъдете уязвими“, подчерта Венцислав Арнаудов, HR директор на „Метлайф България“, обръщайки се към учениците, които са част от проекта.

  Той припомни и някои от резултатите на проучването сред българските домакинства, проведено съвместно от двете организации. „От интервюираните 84% не ползват онлайн банкиране изобщо. Разбирате ли за живота какво значи това? Това означава, че 84% от тези хора са зависими от това на опашката в банката колко души има; дали някой е достатъчно добър с тях, за да може да им обясни за продукта или каквото и да било, преди да решат да правят нещо с парите си“, коментира Арнаудово. „За изненада 64% от българите не спестяват“, информира още той.

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 14 часа
  С 14% е нараснал износът ни от началото на годината
  По този показател се нареждаме в първата петица на страните от ЕС
  преди 19 часа
  Пет тенденции, които ще доминират технологичния свят през 2018
  Чатботовете ще стават все по-умни, а „Индустриалният интернет на нещата“ все по-често ще намира място в технологичните системи на бизнеса, прогнозират от Progress
  преди 19 часа
  България отбелязва Европейската седмица на професионалните умения
  Проектът преминава под мотото „Открий своя талант”
  преди 20 часа
  Злато за България от Международна олимпиада по астрофизика
  Българските ученици завоюваха два медала и почетна грамота