петък, 23 февруари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3469 прочитания

  "Ледникова епоха" оживява в София

  Богата образователна изложба на растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята може да бъде разгледана в столицата
  07 декември 2017, 14:40 a+ a- a

  Богата образователна изложба на растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята отвори врати в столицата днес, 7-ми декември. Експозицията e разположена в Софарма Бизнес Тауърс и ще бъде достъпна за посетители до края на януари 2018 всеки ден от 10 ч. до 20.30 ч. 

  В "Ледникова епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 22 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Сред тях са мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други. 

  Всяко животно, част от експозицията се движи и издава звуци. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

  Освен представители от "Ледникова епоха", посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. Експозицията гостува за първи път в България в Морската градина в гр. Бургас и бе посетена от над 10 000 души. Гостувала е и в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, и над 6 млн. души са видели на живо макетите от "Ледникова епоха". 

  В рамките на изложбата ще се има също 3D кино за деца, както и детски кът, в който малчуганите ще могат да оцветяват животните от праисторическата епоха.

  Билетите за експозицията са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени на място в Софарма Бизнес Тауърс (ж.к. Изток, ул. Лъчезар Станчев №5, до КАТ ) и мрежата на Eventim. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 16 часа
  Парламентът даде достъп на финтех компаниите до банковите ни сметки
  Новата евродиректива за платежните услуги беше окончателно приета от Народното събрание
  преди 16 часа
  ЧЕЗ продава активите си в България
  Купувач е българското дружество "Инерком България"
  преди 21 часа
  Частната болница „Вита“ откри нова база
  Инвестицията е на стойност над 20 млн. лева
  преди 23 часа
  Една трета от хората предпочитат телефоните пред семействата си
  Проблемите със смартфоните се задълбочават сред по-младите поколения като повече от половината от тях описват телефона си като своя най-добър приятел, сочи международно проучване