сряда, 13 декември 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  664 прочитания

  "Ледникова епоха" оживява в София

  Богата образователна изложба на растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята може да бъде разгледана в столицата
  07 декември 2017, 14:40 a+ a- a

  Богата образователна изложба на растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята отвори врати в столицата днес, 7-ми декември. Експозицията e разположена в Софарма Бизнес Тауърс и ще бъде достъпна за посетители до края на януари 2018 всеки ден от 10 ч. до 20.30 ч. 

  В "Ледникова епоха" посетителите ще имат възможност да разгледат 22 животински интерактивни макета на бозайници с научно точни движения, оцветяване, звуци и козина. Сред тях са мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още много други. 

  Всяко животно, част от експозицията се движи и издава звуци. Експозицията е снабдена с интерактивен панел, който включва археологическо поле за посетителите, в което могат да се разходят и да открият гигантски скелет на праисторическо животно.

  Освен представители от "Ледникова епоха", посетителите ще могат да разгледат и макети на динозаври в реалните им размери. Експозицията гостува за първи път в България в Морската градина в гр. Бургас и бе посетена от над 10 000 души. Гостувала е и в повечето страни по света като Южна Америка, Холандия, Италия, Унгария, Румъния, Кипър, Гърция, Сингапур, Тайланд и много други, и над 6 млн. души са видели на живо макетите от "Ледникова епоха". 

  В рамките на изложбата ще се има също 3D кино за деца, както и детски кът, в който малчуганите ще могат да оцветяват животните от праисторическата епоха.

  Билетите за експозицията са на цени от 10 лв. за деца и 12 лв. за възрастни и могат да бъдат закупени на място в Софарма Бизнес Тауърс (ж.к. Изток, ул. Лъчезар Станчев №5, до КАТ ) и мрежата на Eventim. 

   

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 2 часа
  Норвегия ни подкрепя с 210 млн. евро
  Средствата са за сферите на иновациите, климата, социалното включване, правосъдието и др.
  преди 3 часа
  Три японски фирми стъпват у нас
  Zen Noh foods е започнала производство на замразено суши в Пловдив
  преди 4 часа
  Какво търсиха българите в Google през 2017?
  Вижте какво оглави класацията на най-честите тръсения и по света
  преди 5 часа
  Изравниха таксите за обслужване на пътници през двата терминала на Летище София
  Уеднаквяват се и таксите за пътуващите, независимо от дестинацията – вътрешна или международна