четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7889 прочитания

    СофтУни стана стратегически партньор на Academy School of Blockchain

    Учебната организация ще се бори с недостига на кадри в блокчейн сферата
    20 януари 2018, 09:30 a+ a- a

    „Миналия месец финализирахме споразумението си да придобием СофтУни“, обяви Джейсън Кинг, съосновател на Academy School of Blockchain по време на Северноамериканската биткойн конференция в Маями.

    „СофтУни е топ университет за софтуерни разработчици в Източна Европа. Към настоящия момент 150 хил. души са преминали обучение в него. Това, което открихме миналата година е, че тези находчиви хора от България са имали същата идея като нас и са започнали да изграждат образователна програма по блокчейн“, коментира още Кинг.

    Основателите на СофтУни - Светлин Наков и Христо Тренчев, както и изпълнителният директор на компанията – Иван Ненков, ще ръководят обучителния процес на организацията в световен мащаб, се посочва в съобщение на страницата на Academy School of Blockchain.

    Образователният проект има за цел да подобри ситуацията на пазара на труда, където към момента се осеща остър недостиг на блокчейн разработчици, заяви Кинг. Според цитирано от него проучване броят на работните места в сферата ще нарасне 16 пъти до 2023 година.

    „Още сме в преговори и уточняваме параметрите на партньорството с Academy School of Blockchain“, уточни Светлин Наков за Economy.bg. По негови думи чрез този проект СофтУни разширява образователната си дейност на международните пазари извън България и си проправя път към лидерство в обученията за софтуерни и блокчейн инженери в световен мащаб. Извън страната ни вероятно СофтУни ще оперира под бранда "Academy School of Blockchain",  но дейността на организацията тук няма да бъде засегната от партньорството, става ясно от съобщение на страницата на СофтУни.

    „Имаме възможност по този проект трейнърите за целия свят да са българи, така че търся топ 1% на най-добрите exceptional software engineering trainers, които да специализираме в блокчейн технологиите. Имаме и достатъчно добър бюджет, за да вземем наистина най-най-най-добрите“, посочва още Наков на сайта на СофтУни. „Това е поредната голяма крачка към моята мечта: "България - силициевата долина на Европа!“, допълва той.

    Повече подробности очаквайте в интервю със Светлин Наков в Economy.bg.

    Вижте видео с коментара на Джейсън Кинг:

    Източник: The North American Bitcoin Conference 2018. Пълният запис може да гледате тук.
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа
    преди 22 часа