вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  4635 прочитания

  Вижте българската песен за Евровизия 2018

  Петима талантливи артисти ще представят страната ни тазгодишния песенен конкурс
  12 март 2018, 10:45 a+ a- a

  Песента, с която България ще участва в 63-о издание на Евровизия, се казва Bones, съобщават от БНТ. Тя ще бъде изпълнена от петима талантливи артисти - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

  Песенният конкурс обедини артистите в общ музикален проект Equinox, който се реализира специално за Евровизия 2018 по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на Bones е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.  

  Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

  „Новата българска песен е силна заявка за Евровизия 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на Евровизия от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, Bones дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – казва продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева - Сойър.

  Bones носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. Вижте я: 

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 4 часа
  Министър Ангелкова: Документите за категоризация ще се подават и електронно
  Предстои със ЗИД на Закона за туризма да се въведе доброволен етикет за качество в сектора
  преди 4 часа
  ЕС финансира безплатен достъп до интернет
  Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 хил. евро
  преди 7 часа
  ЕП и Съветът се споразумяха за заплащането и условията на труд при командироване
  Новите елементи на преразгледаната директива ще се прилагат и за транспортния сектор
  преди 8 часа
  В неделя, 25 март, преминаваме към лятно часово време
  Преместваме часовниците с един час напред