петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7705 прочитания

    Вижте българската песен за Евровизия 2018

    Петима талантливи артисти ще представят страната ни тазгодишния песенен конкурс
    12 март 2018, 10:45 a+ a- a

    Песента, с която България ще участва в 63-о издание на Евровизия, се казва Bones, съобщават от БНТ. Тя ще бъде изпълнена от петима талантливи артисти - Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Георги Симеонов-JJ, Джони Манюел и Трей Кембъл.

    Песенният конкурс обедини артистите в общ музикален проект Equinox, който се реализира специално за Евровизия 2018 по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Композицията на Bones е дело на Борислав Миланов, в сътрудничество с Трей Кембъл, Йоаким Першон и Даг Лундберг.  

    Вокалната формация ще излезе на сцената на музикалния форум по време на първия полуфинал на 8 май в португалската столица Лисабон. За българската песен ще могат да гласуват зрителите и журитата на 21 държави (Австрия, Азербайджан, Албания, Армения, Беларус, Белгия, Великобритания, Гърция, Естония, Израел, Ирландия, Исландия, Испания, Кипър, Литва, Македония, Португалия, Финландия, Хърватска, Чехия, Швейцария).

    „Новата българска песен е силна заявка за Евровизия 2018 и целият ни екип вярва в нея. След успехите на България в последните две години, очакванията на зрителите и феновете на Евровизия от цял свят са много високи и за нас в БНТ беше важно да изберем проект, който да се забелязва и да бъде различен от всичко, правено досега. Освен, че има универсално послание, Bones дава и много добри възможности за оригинално сценично представяне“ – казва продуцентът на българското участие в „Евровизия“ Йоана Левиева - Сойър.

    Bones носи послание за истинските ценности в живота и безусловната любов, отвъд ограниченията на материалния свят. Вижте я: 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 6 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 7 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 7 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 9 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години