петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3688 прочитания

    И това лято ще има безплатни автобуси до Витоша

    За осма поредна година „Лидл България“ и Столична община стартират „Зелена линия Витоша”
    05 юли 2018, 13:45 a+ a- a

    От 7 юли до 24 септември „Лидл България“, с подкрепата на Столична община, стартира отново „Зелена линия Витоша” с безплатни автобуси до планината, съобщават от търговската верига. Проектът се реализира за осма поредна година, като общият брой превозени пътници за целия период на кампанията до момента нахвърля 47 000 души. 

    Безплатните автобусни линии и за пешеходци, и за велосипедисти са на разположение всеки уикенд и в празничните дни през цялото лято. На спирките са разположени табели с разписанието.

    „Зелена линия Витоша“ за пешеходци: тръгване в 8:00 ч. и в 9:00 ч. от стадион „Васил Левски“ и връщане в обратната посока в 17:00 ч. и в 18:00 ч. от „Златни мостове“.

    „Зелена линия Витоша“ за велосипедисти: Любителите на планинското колоездене ще могат да ползват транспорта, за да се качват в полите на Витоша, както и да достигнат до маршрути с начало от с. Железница. Първата велолиния тръгва от спирка „Зоопарк“ през „Бай Кръстьо“ и стига до хижа „Алеко“ и е особено предпочитана от утвърдени байкъри.

    Втората велолиния е с дестинация с. Бистрица и с. Железница и е особено подходяща за семейства с деца на колела, заради по-леките и полегати трасета, които предлага тази част на Витоша. За допълнително  удобство велоавтобусът ще тръгва от метроспирка, като колоездачите ще могат да ползват свободно метрото за придвижване с велосипедите всеки уикенд. Маршрутът на втората велолиния ще стартира от НСБАЛ (2542) – спирка на бул. "Г.М.Димитров" над Метростанцията в посока Зоопарка, и ще преминава през с. Бистрица до с. Железница.

    Двете велолинии ще тръгват съответно в 8:20 ч. и в 10:30 ч. от началните спирки. Велоавтобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета от 26 колела.  

    „Щастливи сме, че за осма поредна година осигуряваме безплатен транспорт на столичани и гостите на София до Витоша и с това даваме още една възможност на семействата да прекарват пълноценни мигове заедно сред природата. Опазването на околната среда е основен приоритет във всеки един аспект от развитието на нашия бизнес. Ето защо продължаваме да инвестираме в проекти за намаляване на вредните емисии във въздуха. Благодарим на Столична община и Столичен автотранспорт за подкрепата и партньорството през годините и за това че заедно работим за един по-чист и красив град", заяви Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на „Лидл България“.

     

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 7 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 8 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 8 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 8 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 10 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години