сряда, 18 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  488 прочитания

  Започнаха доставките на новите метровлакове

  Първият от тях вече е в София
  12 юли 2018, 09:42 a+ a- a

  Снимка: Мария Саботинова

  "Започнаха доставките на новите метровлакове. Първият от тях вече е в София и до началото на август очакваме още два. Влаковете за III лъч са с всички удобства за пътниците и са производство на „Сименс“."

  Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при посещение в новото метродепо на ул. “Житница“, където е доставен първият от 20 метровлака, съобщават от Столична община.

  Влаковете са съобразени с натоварването и броя на пътниците, затова първите влакове ще са 60-метрови, а последните – 80-метрови, за времето, в което ще пуснем участъка до „Слатина“, който вече се проектира. Станциите от III линия ще бъдат с преградни стени на пероните за допълнителна безопасност на пътниците.

  Снимка: Мария Саботинова

  Нивото на автоматично управление на влаковете включва автоматично потегляне, автоматично спиране с точност до 20 см, автоматично следене на скоростта и профила на пътя.

  В момента се изграждат два от четирите етапа на Линия 3 на метрото в София, включващи трасето: „Бул. „Владимир Вазов” – бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – Орлов мост – НДК – ж.к. „Красно село” – ж.к. „Овча купел”, с дължина 12 км и 12 метростанции.

  Кметът провери и изпълнението на метростанцията на бул. “България“ и бул. “Гешов“.

  "Тунелопробивната машина на III лъч се намира на метростанцията на НДК и снощи потегли към станцията на бул. „Патриарх Евтимий“. Машината „Витоша“ изпълнява средно на ден между 15 и 20 метра тунел. 3 км от тунелите са вече готови, а физическото изпълнение е на 67%. Първите 8 км от III линия ще бъдат пуснати през есента догодина. Следващите 4 км – до "Околовръстния път" при "Горна баня", ще пуснем през пролетта на 2020 г. Осигурихме тяхното строителство като го гарантирахме със средствата от бюджета на София" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова. С първите 12 км от III линия ще намалим вредните емисии във въздуха с 11 хил. т годишно. Заедно с метрото до есента на 2019 г. ще обновим изцяло ул. „Житница“ и бул. „Президент Линкълн“.

  Строителството на новото метродепо "Земляне" започва през януари 2017 г. Изграждането му трябва за бъде завършено в края на настоящата година. До месец юли изпълнението му възлиза на около 75%.

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 11 минути
  13 медала за българските математици от Сеул
  Всичките 11 представители на България са с отличия от престижния световен форум World Mathematics Invitational
  преди 17 часа
  Аквапарк и басейни с минерална вода ще има в парк „Възраждане“ (Видео)
  9,5 млн. лв. ще бъдат вложени в изграждането на новите атракции и разширението на парка
  преди 17 часа
  Комисията за финансов надзор създаде технологичен иновативен център
  Той ще подпомага сътрудничество между регулатора и компаниите, предлагащи нови финансови технологии
  преди 19 часа
  ЕС и Япония подписаха споразумение за свободна търговия
  То ще премахне мита, възлизащи на 1 млрд. евро, заплащани всяка година от фирмите от ЕС, които изнасят за Япония