петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1651 прочитания

    JYSK България откри своя първи магазин в Русе

    Датската верига вече присъства в 17 български града с общо 25 обекта
    14 декември 2018, 13:13 a+ a- a

    JYSK България отвори своя първи магазин в град Русе. Новооткритият JYSK в „Града на свободния дух“ се намира на бул. „Липник“ 113 А и е 25-ят магазин на веригата в у нас. 

    За по-малко от 6 месеца веригата откри общо 7 свои обекта, като последните 3 от тях бяха в Северна България – Русе, Монтана и Видин.

    JYSK България продължава успешно да следва плановете си за развитие в страната, които обяви в началото на лятото, когато от мениджмънта на компанията заявиха, че до края на 2019 г. се планира почти двойно увеличаване на обектите у нас (тогава все още 18), както и официалното откриване на логистичния център в Божурище, планирано за първата половина на следващата година.

    „За нас това е един своеобразен юбилей, предвид 25-ят обект, който откриваме в България. Радваме се, че успяхме да го направим точно преди Коледа, за да добавим от нашето hygge към празничното настроение на русенци. Надявам се, че вдъхновим жителите на града и с нашите предложения за подарък по повод предстоящите празници.”, сподели Ираида Паюк, маркетинг мениджър на JYSK за България и Румъния.

    “Щастлив съм, че 25-ят магазин на JYSK е именно в Русе, който определено е един от основните градове в региона, допринасящи за общото икономическо развитие на Северна България. Сигурен съм, че това ще и още един повод да посрещнем в града и жителите на близките градове от северната ни съседка Румъния.“, каза по повод новия магазин Иво Карачоров, регионален управител на JYSK България. 

    Веригата магазини планира откриването на още поне 5 магазина през 2019 г. в България.

    JYSK е международна верига от магазини със скандинавски корени, която предлага всичко за дома. Датската верига е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа. JYSK отваря средно по повече от два нови магазина всяка седмица.

    Първият магазин е отворен в Дания, на 2 април1979 г. Днес JYSK има над 2500 магазина и 25 000 служители в 50 държави. В Германия и Австрия магазините се наричат Dänisches Bettenlager, а в останалата част на света - JYSK. JYSK е собственост на датския търговец Ларс Ларсен, който притежава известен брой компании с общ годишен оборот за финансовата 2016/2017 година (финансовата година за JYSK приключва в края на Q3, през месец септември) от 3,35 млрд. евро и печалба преди облагане в размер на 444 млн. евро.

    В България JYSK стъпва на пазара през 2005 г., като отваря първия си обект в страната в Пловдив. До днес, веригата магазини има 25 обекта в 17 български града, с общо над 300 служителя.

    Логистичният център на JYSK България се намира в държавен индустриален парк в Божурище. Това е и четвъртата за датската компания подобна база в света.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 13 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 1 час
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 1 час
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS