четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2083 прочитания

    Три фирми стъпват в Индустриална зона Бургас тази есен

    Те ще отворят над 120 работни места, а общият размер на инвестициите за изграждане и оборудване на производствата е 10 млн. евро
    02 септември 2014, 10:17 a+ a- a

    снимка: Община Бургас

    Три фирми стъпват в Индустриална зона Бургас тази есен, съобщи кметът на града Димитър Николов. Те ще отворят над 120 работни места, а общият размер на инвестициите за изграждане и оборудване на производствата е за 10 млн. евро.

    До дни започват строителните дейности по изграждане на базата на габровската фирма "Зоомаркет" ООД . Теренът е разположен на площ от 2324 кв.м в индустриален парк - Бургас. Фирмата е с дългогодишен опит в търговията с храни за домашни любимци.

    Бургаската фирма "Вихри" ЕООД вече е направила първа копка на своя обект. Той е на площ от 4945 кв. метра, а след като се изгради предприятието ще разкрие 40 работни места.

    "Термал Инженеринг" ООД е третата фирма с инвестиционни намерения в индустриалната зона на Бургас. От фирмата вече са предоставили визуализации на своя проект. Бъдещата сграда ще бъде съобразена с всички европейски изисквания. Разположен на площ от 4952 кв. м, проектът  предвижда шоурум, производствен цех, сервизна и складова част. Размерът на инвестицията възлиза на 2 800 000 лева. Работните места, които ще се разкрият първоначално са над 60. Основната дейност на фирмата е свързана с проектиране, доставка, монтаж и сервиз на отоплителни, климатични, вентилационни, слънчеви и газови инсталации.

    В момента тече изграждането на канало-помпена станция в зоната на индустриалния парк, която ще обслужва цялата територия от 400 дка на зоната. Тя е ключов и много важен елемент на техническата инфраструктора на зоната, обясняват от общината в Бургас. Вече е осигурена инфраструктурата на близо 80 дка, което е 1/3 от цялата територия на парка.

    Ролята на "Индустриален парк" е да създаде условия за разкриване на нови производства и работни места. Разработва се нова концепция и пакет от услуги, които да бъдат предоставяни на потенциалните инвеститори. Досега са сключени договори с шест фирми.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 3 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 3 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 5 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 6 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 8 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк