четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4765 прочитания

    Финансовата компания на Volvo Group влиза в България

    Офисът ще заработи активно от декември 2014, VFS планира да финансира 40% от сделките за камиони и строителна техника на Volvo и Renault у нас
    28 ноември 2014, 11:55 a+ a- a

    Мартин Писко, Търговски директор на VFS за ЦИЕ

    Volvo Financial Services – финансовата компания на Volvo Group, стъпва на пазара у нас с регистрирането на българското дружество ВФС България ЕООД, съобщиха компанията. Офисът ще заработи активно още от декември 2014 година, като ще предлага пълно портфолио от услуги – отворен или затворен финансов лизинг с фиксиран или плаващ лихвен процент за закупуване на камиони и строителна техника, както и застрахователни услуги в сътрудничество със застрахователен брокер.

    Дружеството е в процес на регистрация в регистъра на финансовите институции към БНБ. Очакванията на VFS са още през 2015 година около 40% от сделките на Volvo Trucks, Renault Trucks и Volvo Construction Equipment у нас да се финансират именно от дружеството.

    Навлизането на VFS в България е внимателно планирано от няколко години, като според мениджмънта на компанията сега е точният момент. Пазарът у нас е със стабилен ръст и добър потенциал, като се доближава като профил до тези в Румъния и Унгария, където компанията вече финансира съответно 40% и 30% от сделките на Volvo Group.

    “Целта ни е да предложим гъвкави и цялостни решения на клиентите в България при оптимални условия и така да подкрепим ръста на продажбите на Volvo Group в България. Анализът ни показва, че пазарът на камиони тук има потенциал и стабилен ръст, което се доказва от продажбите на Volvo Trucks и Renault Trucks за 2014 година”, обяснява Мартин Писко, Търговски директор на VFS за Централна и Източна Европа и също един от управителите на ВФС България ЕООД.

    VFS има сериозен капацитет и опит във финансиране на сделки, като оперира в 40 държави, които реализират 85% от продажбите на Volvo Group. Една от всеки три продажби на групата се финансира именно от финансовото й подразделение. VFS е основана през 2001 година, като в момента активите й възлизат на близо 18 млрд. долара. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 48 минути
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 5 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 6 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 7 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 23 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 23 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.