събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3551 прочитания

    Visa въвежда разплащания от човек на човек и в социалните мрежи

    Услугата се нарича Visa Direct, доскоро позната като Visa P2P payments
    26 февруари 2015, 15:07 a+ a- a

    Visa Европа обяви, че разширява предлагането на услугата Visa Direct, доскоро наричана Visa P2P payments, в повечето страни, където се осъществяват разплащания с Visa, като създава глобална услуга за разплащания от човек на човек.

    С Visa Direct банките-членове на Visa Европа могат да предложат на своите картодържатели възможността да превеждат пари до почти 2 млрд. притежатели на Visa карти по целия свят само с помощта на мобилен телефонен номер или номер на карта Visa.

    Visa Europe ще представи демо версии на услугата Visa Direct по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, който ще се проведе от 2 до 5 март. Пред посетителите ще бъде демонстрирано изпращане на пари към мобилен номер и през социалните мрежи.В момента Visa P2P payments в Европа, която отскоро е преименувана на Visa Direct, има повече от 200 000 потребители, които са превели средства на обща стойност €43 млн. от стартирането на услугата през март 2013 досега.

    Услугата ще бъде широко достъпна от това лято, като ще бъде налична на 20 езика и ще поддържа множество валути, за да осигури на потребителите по-бързи и по-лесни парични преводи към приятели и роднини, само чрез мобилния им номер.

    Visa Europe работи с базираната в Сингапур компания fastacash, за да предложи на банките възможността да достигнат до своите клиенти. Социалната опция насърчава потребителите на Visa Direct да осъществяват лесни и сигурни плащания от човек на човек през социални мрежи като Facebook, Twitter, WhatsApp и LinkedIn.

    Като комбинират технологията на fastacash с услугата Visa Direct, банките ще могат да предложат парични преводи към която и да е Visa карта, а крайните потребители ще могат да извършват тези трансфери през предпочитаната от тях социална мрежа или платформа за изпращане на съобщения.

    За да изпратят парични преводи чрез Visa Direct, потребителите трябва да използват мобилното приложение или друг потребителски интерфейс, предоставен им от тяхната банка, да въведат сумата, която искат да изпратят и да изберат предпочитания от тях канал – през мобилен телефон или през социална мрежа с fastacash.

    Клиентът трябва единствено да избере канала и адресата, на когото желае да изпрати пари, като последният ще бъде уведомен за извършеното плащане.

    В момента всички български картодържатели на Visa карти могат да получават преводи от чужбина чрез услугата Visa Direct, споделя Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 19 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 20 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 1 ден
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство