четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2988 прочитания

    Microsoft с амбиции да измести Google

    Технологичният гигант иска Windows 10 да стане основната операционна система при носимите технологии и в частност умните часовници
    05 март 2015, 11:35 a+ a- a

    Microsoft има амбицията да измести Google на пазара на операционни системи /ОС/ за носими технологии. Компанията залага много на своя нов Windows 10, но не само за компютри и смартфони, но и за т. нар. носими технологии (умни часовници, фитнес гривни, умни очила и др.).

    Пред CNBC Грег Съливан, маркетинг директор на Windows Phone, обясни, че Windows 10 е създадена така че да работи с възможно най-много носими технологии и да може да извършва от най-малките до най-големите и сложни изчисления.

    Попитан дали компанията има намерение да стане основен доставчик на операционни системи, що се отнася до умните часовници, Съливан отговаря "Накратко - да".

    Windows 10 бе представена през септември 2014, като се очаква да бъде официално пусната през втората половина на 2015. Една от основните отличителни черти на новата операционна система се нарича "Universal App". Тази функция позволява разработчиците да създават приложения, които да работят на всички устройства с ОС Windows без значение дали става дума за смартфон или компютър (обикновено програмистите трябва да пишат различни кодове за различните устройства).

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 16 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 17 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа
    преди 22 часа