вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  3672 прочитания

  Сирма Груп Холдинг привлече 11,5 млн. лв. капитал от IPO-то си

  Първичното публично предлагане е успешно, тъй като надмина границата от 8 млн. акции
  16 октомври 2015, 14:11 a+ a- a

  Първичното публично предлагане /IPO/ на Сирма Груп Холдинг е успешно, съобщиха от компанията. То се счита за успешно, тъй като подадените поръчки за акции са 9,5 млн. или с 1,5 млн. повече от обявения минимум (8 млн.), над който акцията се счита за успешна.

  Цената на акциите е 1,20 лева и всички подадени поръчки ще бъдат изпълнени на тази цена, съобщиха още от компанията.

  Ако до крайния срок /21 октомври/ бъдат заплатени всички записани акции, привлеченият капитал ще бъде в размер на 11,5 милиона лева. Записаните акции са 60% от общо предложените 16 милиона нови акции.

  Подадените поръчки за акции показват сериозен интерес от институционални инвеститори, като лек превес имат индивидуалните инвеститори.

  Главният изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг Цветан Алексиев заяви, че успешното IPO ще даде възможност на компанията да продължи своята инвестиционна програма, чрез която да повиши присъствието си на целевите за нея пазари.

  С набрания капитал от 11,5 млн. Лева IPO-то на Сирма се записва като най-голямото в историята на българския капиталов пазар след 2007 година и второто на фирма от ИТ сектора у нас (след Бианор през 2007).

  Какво следва?
  Крайният срок за плащане на всички записани акции в първичното предлагане е 21 октомври. След това ще бъдат направени необходимите регистрации на увеличението на капитала в институциите.

  Търговията на акциите на Българската фондова борса /БФБ/ ще започне на 16 декември (по предварителен график). Притежателите на акции ще могат да търгуват с тях още от първия ден на официалната търговия.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 20 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него