петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    7467 прочитания

    Връчиха наградите „Работодател на годината“ за 12 пореден път

    Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта отличиха 19 работодатели в 6 категории
    09 декември 2015, 10:54 a+ a- a

    Годишните награди „Работодател на годината“ бяха връчени за 12-и пореден път. Отличията се връчват от Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта и ОП „Развитие на човешките ресурси“.

    Тази година бяха отличени 19 работодатели в 6 категории. Наградите връчиха зам.-министрите на труда и социалната политика Гълъб Донев, Николай Николов, Лазар Лазаров, Зорница Русинова, председателят на комисията по труда и социалната политика в Народното събрание Хасан Адемов и изпълняващият длъжността изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева.

    Ето и кои са отличените:
    Категория I „Работодател, наел на работа най–много безработни лица за устойчива заетост”:
    - първо място „Се Борднетце – България” ЕООД, гр. Карнобат. Компанията е с основна дейност доставка на компоненти за международната автомобилна индустрия. Наела е на работа 1 125 безработни лица.
    - второ място „Арсенал" АД, гр. Казанлък. Дружеството е водещ производител и търговец на въоръжение и боеприпаси. Оръжейният комбинат е наел на работа 371 безработни лица.
    - трето място „Стандард Профил България” ЕАД, гр. Стара Загора. Фирмата е производител на каучукови изделия. Наела е на работа 348 безработни лица.

    Категория II „Работодател, наел на работа най–много безработни лица за сезонна заетост”:
    - първо място „Албена" АД, к.к. Албена. Най-голямата хотелиерска компания у нас е наела на работа 744 безработни лица.
    - второ място „Дюни” АД, община Созопол. Ваканционното селище е наело на работа 465 безработни лица.
    - трето място „Екотерра” ЕООД, гр. Пазарджик. Основната дейност на дружествата е производство и обработка на трайни насаждения и биопродукти. Фирмата е наела на работа 457 безработни лица.

    Категория III „Работодател, наел на работа най–много безработни лица от общини с висока безработица за устойчива заетост”:
    - първо място „Агротайм" ООД, гр. Исперих. Фирмата е ключов работодател в сферата на земеделието и животновъдството. Наела е на работа 103 безработни лица.
    - второ място „Пластхим Т” АД, гр. Тервел. Фирмата е производител на опаковки от пластмаси. Наела е на работа 77 безработни лица.
    - трето място „Вагоноремонтен завод 99" АД, гр. Септември. Заводът е наел на работа 47 безработни лица.

    Категория IV „Работодател, наел на работа най–много безработни лица от неравнопоставените групи на пазара на труда”:
    - първо място „Сънфудс България" ЕООД, гр. София. Фирмата наема лица за работа в заведенията „Макдоналдс”. Осигурила е работа на 326 безработни лица.
    - второ място „Аркомат България"ЕООД, гр. Казанлък. Фирмата осъществява дейност в производството на електроинсталационни изделия за автомобили. Наела е на работа 124 безработни лица.
    - трето място „Граммер" АД, с. Трудовец, община Ботевград. Фирмата произвежда текстилни компоненти за автомобилната промишленост. Наела е на работа 104 безработни лица.

    Категория V „Работодател, осигурил заетост след изтичане срока на договора по програми и мерки за заетост и обучение и по ОП „РЧР”:
    - първо място „Феникс Норд БГ" ЕООД, гр. София. Основната дейност на дружеството е търговия на едро с отпадъци и скрап. Фирмата е наела 60 безработни лица след изтичане срока на договора.
    - второ място „Евро Тимбър" ЕООД, гр. Сърница. Фирмата е специализирана в обработката на дървен материал. Наела е на работа 32 безработни лица след изтичане срока на договора.
    - трето място „ЦБА" АД, гр. Варна. Веригата магазини е осигурила постоянна заетост на 27 безработни лица след изтичане срока на договора.

    Категория VI „Работодател, наел на работа най–много безработни младежи до 29 г. по схема „Младежка заетост” по ОП РЧР”:
    - първо място „Пътстройинженеринг”, гр. Враца. Основният предмет на дейност на фирмата е строителство и ремонт на пътища и пътни съоръжения. Наела е на работа 33 безработни младежи.
    - второ място „ДЗУ” АД, гр. Стара Загора. Фирмата е производител на електроинсталационни изделия. Наела е на работа 21 безработни младежи.
    - трето място „Ешрефоглу” ООД, гр. Нови пазар. Основната дейност на фирмата е в сферата на търговията на дребно. Наела е на работа 20 безработни младежи.
    - трето място „Кис Експрес" ЕООД, с. Метличина, община Вълчи дол. Фирмата е специализирана в строителството на жилищни и нежилищни сгради. Наела е на работа 20 безработни младежи.

    На церемонията бяха отличени и Дирекции „Регионална служба по заетостта” (ДРСЗ) и Дирекции „Бюро по труда” (ДБТ) с най-голям принос за цялостната им дейност през 2015.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 9 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 10 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 17 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава