четвъртък, 18 януари 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2591 прочитания

  „Сирма“ ще открие свой офис във Велико Търново

  Компанията ще си сътрудничи с общината и университета „Св. Св. Кирили Методий“
  26 февруари 2016, 15:25 a+ a- a

  Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг”

  „Сирна Груп Холдинг“ АД обяви намерението си да открие свой офис във Велико Търново. Това съобщиха от компанията след среща между Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма“, и инж. Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

  „Сирма Груп“ развива своя стратегическа програма за партньорства с местни власти и висши учебни заведения, като целта е да предостави на младите български софтуерни специалисти не само възможности за работа в ИТ сектора, но и да бъдат част от глобалния ИТ бизнес. Освен централен офис в София, компанията има регионални офиси във Варна, Русе, Пловдив и Казанлък, а международните търговски офиси са в САЩ, Канада, Бразилия и Великобритания.

  „Изборът на Велико Търново беше подпомогнат и от наличието на престижното висше учебно заведение ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“, където се подготвят бакалаври и магистри от професионалното направление Информатика и компютърни науки. Факултетът по математика и информатика се гордее със своите преподаватели, учебни програми и резултати, а неговите студенти имат бърза и успешна реализация на пазара на труда - у нас и в чужбина. Нивото на подготовка ги прави конкурентоспособни за работа в компютърни фирми, разработващи системен и приложен софтуер и хардуер, във всички отрасли на икономиката, управлението, държавната администрация, сферата на образованието“, сподели Цветан Алексиев.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 14 минути
  преди 3 часа
  По-малко от една трета от българите пазаруват онлайн
  Държим едно от последните места в ЕС по този показател
  преди 4 часа
  ЕП иска да забрани употребата на палмово масло в горивата от 2021
  Възобновяемите енергийни източници трябва да представляват 35% от цялостното потребление, решиха евродепутатите
  преди 5 часа
  Гръцките туристи у нас вече над 1 млн. души
  За една година броят им е нараснал с над 8%