четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2620 прочитания

    По-голямата част от европейския бизнес страда от използване на неоторизирани ИТ системи

    Служителите в отделите по продажби и маркетинг най-често игнорират вътрешнофирмените регулации, показва ново проучване на Toshiba
    31 май 2016, 10:22 a+ a- a

    По-голямата част от компаниите в Европа (84%) признават, че неоторизираното използване на ИТ системи и решения се практикува до известна степен в тяхната компания, а според 43% то е широкоразпространен проблем. Това показват резултатите от проучване на Toshiba проведено сред 400 ИТ мениджъри в Европа.

    Проблемът се отнася най-вече за използвания хардуер, където сигурността на данните е оставена буквално в ръцете на служителите. Например, голяма част от служителите смятат, че е приемливо да използват личните си устройства, когато работят от вкъщи, без последните да притежават вградени бариери за сигурност, предназначени за дистанционна работа. В действителност е необходимо персоналът да използва постоянно специализиран бизнес хардуер, който комбинира решения за сигурност и продуктивност.

    Според 31% от ИТ мениджърите служителите в отделите по продажби и маркетинг най-често игнорират наложените вътрешнофирмени регулации. Боравейки ежедневно с информация за потребителите, те я подлагат на риск, ако тя не бъде съхранявана по начин, който гарантира нейната сигурност.

    Един пробив в защитата наличните данни може да нанесе огромните вреди и има разрушителен дългосрочен ефект върху компанията както от финансова гледна точка, така и от имиджова, уточняват от Toshiba. Подобни инциденти могат да бъдат избегнати с подходящото обучение на персонала по маркетинг и продажби, така че служителите да бъдат запознати с ИТ протоколите и най-добрите практики, както и с важността на това да се придържат към фирмените регулации.

    Проучването показва още, че много компании не инвестират в защита на своята информация докато не стане прекалено късно и това е тревожна тенденция, която се наблюдава на пазара.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 23 минути
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам
    преди 17 часа
    България е 1-ва в Европа по брой заети жени в технологичния сектор
    36% са момичетата в училищата с професионални направления „Компютърни науки“, „Приложна информатика“ или в профил „Софтуерни и хардуерни науки“
    преди 17 часа
    IWG добави 867 нови локации в световен мащаб през 2023 г.
    Тенденцията бизнесът да се насочва към хибридни работни решения набира скорост, като IWG договаря почти двойно повече локации в сравнение с 2022 г.
    преди 17 часа
    ЕП прие директивата относно работата през платформа
    За първи път се въвежда регулация за използването на алгоритми на работното място
    преди 18 часа
    ЕС с нови правила за големите фирми
    Дружествата ще трябва да следят дали стоките им не идват от места с използване на детски труд и замърсяващи природата
    преди 19 часа