вторник, 24 октомври 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2091 прочитания

  „Сирма Груп“ планира листване на голяма световна борса

  Компанията планира инвестиции в нови продукти и достигане на приходи в размер на $100 млн. в следващите 5 до 7 години
  23 юни 2016, 13:56 a+ a- a

  Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг”

  „Сирма Груп Холдинг“ планира първично публично предлагане (IPO) на акциите си на голяма световна борса в близките 6 до 8 години. Това стана ясно по време на общо събрание на холдинга, провело се на 14 юни, на което компанията прие нова Програма за развитие.

  Според нея в следващите 5 до 7 години компанията ще разшири присъствието си в САЩ, ще инвестира в нови продукти и очаква приходите от продажби да достигнат 100 милиона долара годишно.

  По време на Общото събрание беше приета и тристълбова резултатно ориентирана система за възнаграждение на мениджмънта на дружеството. Оперативното, тактическото и стратегическото възнаграждение на управителите става пряка функция на постигнатите резултати, ръст на приходите и пазарната капитализация на холдинга. За обезпечаването на тази схема, Общото събрание прие ограничено обратно изкупуване на акции, уточниха от групата.

  С цел прозрачен и независим контрол на изпълнението на новите цели и в съответствие с чл. 6.2 от Националния кодекс за корпоративно управление (НККУ), Общото събрание прие и създаването на Одитен комитет на „Сирма Груп Холдинг“, съставен от независими експерти.

  По време на общото събрание бе представен и тестван нов продукт на компанията – EVA (Electronic Voting App). Това е нова система за електронно гласуване. Освен, че улеснява гласуването по време на събития като Общо събрание, системата генерира в реално време протоколи и графики от всяко гласуване, които бяха прожектирани на акционерите. Холдингът планира да продължи работата си по EVA, като в перспектива осигури дистанционно присъствие и достъп за гласуване на всички акционери в него – отново начинание, спазващо изискванията на НККУ.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 5 часа
  Българското вино очарова Белгия, Холандия и Люксембург
  Страната ни беше почетен гост на специализираното изложение „Мегавино“
  преди 5 часа
  Привличаме туристи с 12 винено-кулинарни дестинации
  Над 6,5 млн. е общият брой посещения на чуждестранни туристи в България за първите осем месеца на 2017
  преди 24 часа
  Аутсорсинг индустрията у нас с двуцифрен ръст
  Освен в София индустрията на изнесените услуги се развива и в по-големите градове като Пловдив, Бургас и Варна
  преди 1 ден
  Google ще плаща на хакери
  Те ще имат задачата да търсят проблеми в приложения за Android