вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2241 прочитания

  „Сирма Груп“ планира листване на голяма световна борса

  Компанията планира инвестиции в нови продукти и достигане на приходи в размер на $100 млн. в следващите 5 до 7 години
  23 юни 2016, 13:56 a+ a- a

  Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг”

  „Сирма Груп Холдинг“ планира първично публично предлагане (IPO) на акциите си на голяма световна борса в близките 6 до 8 години. Това стана ясно по време на общо събрание на холдинга, провело се на 14 юни, на което компанията прие нова Програма за развитие.

  Според нея в следващите 5 до 7 години компанията ще разшири присъствието си в САЩ, ще инвестира в нови продукти и очаква приходите от продажби да достигнат 100 милиона долара годишно.

  По време на Общото събрание беше приета и тристълбова резултатно ориентирана система за възнаграждение на мениджмънта на дружеството. Оперативното, тактическото и стратегическото възнаграждение на управителите става пряка функция на постигнатите резултати, ръст на приходите и пазарната капитализация на холдинга. За обезпечаването на тази схема, Общото събрание прие ограничено обратно изкупуване на акции, уточниха от групата.

  С цел прозрачен и независим контрол на изпълнението на новите цели и в съответствие с чл. 6.2 от Националния кодекс за корпоративно управление (НККУ), Общото събрание прие и създаването на Одитен комитет на „Сирма Груп Холдинг“, съставен от независими експерти.

  По време на общото събрание бе представен и тестван нов продукт на компанията – EVA (Electronic Voting App). Това е нова система за електронно гласуване. Освен, че улеснява гласуването по време на събития като Общо събрание, системата генерира в реално време протоколи и графики от всяко гласуване, които бяха прожектирани на акционерите. Холдингът планира да продължи работата си по EVA, като в перспектива осигури дистанционно присъствие и достъп за гласуване на всички акционери в него – отново начинание, спазващо изискванията на НККУ.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 21 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него