понеделник, 16 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2362 прочитания

  „Сирма Груп“ планира листване на голяма световна борса

  Компанията планира инвестиции в нови продукти и достигане на приходи в размер на $100 млн. в следващите 5 до 7 години
  23 юни 2016, 13:56 a+ a- a

  Цветан Алексиев, изпълнителен директор на „Сирма Груп Холдинг”

  „Сирма Груп Холдинг“ планира първично публично предлагане (IPO) на акциите си на голяма световна борса в близките 6 до 8 години. Това стана ясно по време на общо събрание на холдинга, провело се на 14 юни, на което компанията прие нова Програма за развитие.

  Според нея в следващите 5 до 7 години компанията ще разшири присъствието си в САЩ, ще инвестира в нови продукти и очаква приходите от продажби да достигнат 100 милиона долара годишно.

  По време на Общото събрание беше приета и тристълбова резултатно ориентирана система за възнаграждение на мениджмънта на дружеството. Оперативното, тактическото и стратегическото възнаграждение на управителите става пряка функция на постигнатите резултати, ръст на приходите и пазарната капитализация на холдинга. За обезпечаването на тази схема, Общото събрание прие ограничено обратно изкупуване на акции, уточниха от групата.

  С цел прозрачен и независим контрол на изпълнението на новите цели и в съответствие с чл. 6.2 от Националния кодекс за корпоративно управление (НККУ), Общото събрание прие и създаването на Одитен комитет на „Сирма Груп Холдинг“, съставен от независими експерти.

  По време на общото събрание бе представен и тестван нов продукт на компанията – EVA (Electronic Voting App). Това е нова система за електронно гласуване. Освен, че улеснява гласуването по време на събития като Общо събрание, системата генерира в реално време протоколи и графики от всяко гласуване, които бяха прожектирани на акционерите. Холдингът планира да продължи работата си по EVA, като в перспектива осигури дистанционно присъствие и достъп за гласуване на всички акционери в него – отново начинание, спазващо изискванията на НККУ.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Отпадат още 6 хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса
  Данните за тях ще се проверяват служебно
  преди 6 часа
  Инфлацията ускорява темпа си
  3.2% годишна инфлация за юни 2018 отчете НСИ
  преди 10 часа
  Хамбург ще тества самоуправляващи се влакове
  Очаква се пилотният участък от трасето да бъде пуснат до 2021
  преди 10 часа
  Пет медала за България от Международната олимпиада по математика
  В състезанието участваха 615 ученици от 109 страни