събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    5693 прочитания

    „Юнифай Сървис Център“ разширява дейността си в България и открива 200 нови работни места

    Размерът на инвестицията надхвърля на 2.4 млн. лева
    29 юни 2016, 15:06 a+ a- a

     

    „Юнифай Сървис Център“ разширява дейността си в България и планира да разкрие нови работни места. Дружеството е част от международната компания за комуникационен софтуер и услуги Unify, наследник на „Сименс Eнтърпрайз Kомюникейшънс“, която осигурява поддръжка на множество международни компании, държавни организации, университети, болници и др. в над 90 страни по цял свят. Днес, 29 юни 2016, министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи на компанията сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

    Сертифицираният инвестиционен проект предвижда разширяване на дейността на компанията в България чрез преустройство на съществуваща офис площ. Размерът на инвестицията възлиза на 2 454 000 лв. и предвижда разкриването на 200 нови работни места. 

     „Разширяването на съществуващи инвестиции на водещи международни компании у нас потвърждава доверието на инвеститорите към страната ни“, каза министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от икономическото министерство.  

    „Осъществяването на сертифицирания проект потвърждава наблюдаваната през последните години тенденция за утвърждаване на България сред водещите страни в международните класации за привлекателност като аутсорсинг дестинация“, каза още той. Лукарски допълни, че също толкова важен е и фактът, че проектът се осъществява във високотехнологичен сектор, какъвто е бизнес аутсорсингът. „Приоритет в работата ни е насърчаването именно на високотехнологични производства и интензивни на знание услуги“, допълни Лукарски.

    „Преди година и половина решихме да инвестираме в България и съм напълно уверен, че това беше правилното решение“, посочи Майк О‘Донахю, програмен директор на проекта. „Качеството на хората в България и на условията за инвестиции, които предлага страната са прекрасни. Вярвам, че ще продължим да разширяваме присъствието и инвестициите си тук“, допълни той.

    От стъпването си в България компанията е инвестирала близо 14 млн. евро и продължава да инвестира между 11 и 14 млн. лв. всяка година.

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 16 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 16 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 16 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 17 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 19 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години