събота, 20 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4975 прочитания

    Стартира втора фаза на Полиграфия Офис Център в София

    След окончателното завършване на сградата, планирано за края на 2017, ще бъдат налични нови 10 000 кв.м отдаваема офис площ клас А
    30 юни 2016, 15:33 a+ a- a

    Отляво надясно: Сергей Койнов, изпълнителен директор на AG Capital и на инвестиционния проект, Рей Терафранка, представител на Northridge Capital, Христо Илиев, главен изпълнителен директор на AG Capital

    Днес, 30 юни 2016, официално бе направена първата копка на втората фаза от Полиграфия Офис Център, един от големите офис проекти в столицата. След окончателното завършване на сградата, планирано за края на 2017, в оформилата се бизнес зона покрай бул. Цариградско шосе ще бъдат налични нови 10 000 кв.м отдаваема офис площ клас А. Проектът е съвместна инвестиция на Northridge Capital  - частен фонд за инвестции в недвижими имоти, базиран в Лондон и водещия български холдинг в сферата на недвижимите имоти AG Capital.

    Инвестицията във втората фаза на Полиграфия е 10 млн. евро, а стойността на целия проект след реализацията му на пазара се очаква да достигне 50 млн. евро. Сградата ще влезе в експлоатация през втората половина на 2017. 

    „Днес са налични всички предпоставки за стартиране на нов успешен офис проект с високо качество”, казва Сергей Койнов, изпълнителен директор на Полиграфия офис център. “От една страна, търсенето на първокласни офиси e високо. София се утвърждава като топ аутсорсинг дестинация сред страните в ЦИЕ. Компаниите в сегмента се разрастват бързо и имат нужда от все повече нови офис площи. Необходимостта от привличане и задържане на качествени служители определя и стремежа на наемателите към все по-качествени офис пространства и по-комфортна офис среда. От друга страна, строителството на нови сгради се забави в периода на криза и позволи висока запълняемост на съществуващите сгради. Възможностите на наемателите за разширение намаляха. При тези пазарни условия считам, че Полиграфия офис център се появява в правилният момент, за да предостави първокласна и ефективна работна среда на наемателите, която да им позволи да продължат своето успешно бизнес развитие. Бих се радвал и ако проектът допринесе за подобряване на условията на живот и работа в района, в който е разположен”, допълни Койнов.

    Според него, към средата на 2016 наличните офис площи клас А и Б са близо 1 796 000 кв. м. Със стабилизирането на наемите и заетостта във водещите проекти предприемаческата активност постепенно се възстановява и към средата на 2016 площите в строеж възлизат на 176 500 кв. м. Със започването и подновяването на строителството на големи проекти се очаква офис площите в централните райони на София да отбележат сериозен ръст. До края на 2017 г. предлагането там ще нарасне с около 25%. Търсенето е движено основно от компаниите от IT и BPO сектора. След плавния ръст през последната година наемните нива на първокласни площи в центъра и по протежение на големите булеварди остават около €13/ кв.м.

    „Полиграфия Офис Център фаза 2 позволява разделяне на отделни офиси от приблизително 500 кв.м. до 2 000 кв.м. Светлата височина на проекта е 2.8 метра, налице е технология за пречистване на въздуха, „зелена” концепция на общите части, система за сигурност и професионално управление и поддръжка”, казват проектантите на сградата.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 22 часа
    JPMorgan: Не разчитайте на увеличаване на биткойна след разполовяването
    Банката прогнозира спад в стойността на най-голямата криптовалута в света
    преди 23 часа
    СЗО даде ново име на Covid и други респираторни вируси
    Международната агенция актуализира терминологията, която препоръчва за описание на респираторни инфекции
    преди 2 дни
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 2 дни
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 2 дни
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 2 дни
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство