вторник, 20 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2564 прочитания

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата

  „Алтерко” планира публично предлагане през септември
  13 юли 2016, 10:37 a+ a- a

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата. След „Сирма Груп” сега и „Алтерко” планира листване на Българска фондова борса (БФБ).

  Комисията за финансов надзор (КФН) e одобрила проспекта за първичното публично предлагане на акции на холдинговото дружество „Алтерко”. То трябва да се осъществи през средата на септември.

  Предмет на предлагането ще бъдат 1 500 000 броя акции с номинал 1 лв. Компанията планира да увеличи капитала си от настоящите 13.5 млн. лв. до 15 млн. лв. след предлагането. Емисионната стойност ще бъде определена в диапазона 1.10 лв. – 2.20 лв., в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна ако бъдат записани минимум 750 000 броя акции. Инвестиционен посредник по емисията е „Карол”.

  „Алтерко” обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите. Основната й дейност е в сферата на мобилните услуги. Групата развива дейност на 3 континента с офиси в София, Сингапур, Куала Лумпур, Лас Вегас, Букурещ, Белград и Скопие и предлага услугите и продуктите си в още над 15 държави.

  Набраните средствата ще се използват основно за производство и реализация на системата за автоматизация и контрол на дома SHE и иновативния детски часовник MyKi, както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата”, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата. Всички дейности, свързани с това бизнес направление ще се разработват и развиват от дъщерното дружество „Алтерко Роботикс”.

  Групата има над 100 служители от повече от 10 националности.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 18 часа
  Рекорден ръст на търговията ни със Сърбия
  Двустранният стокообмен възлиза на над 1 млрд. евро
  преди 19 часа
  L’Oreal придоби канадския лидер в добавената реалност ModiFace
  Козметичната компания разширява услугите си в областта на технологиите за красота
  преди 21 часа
  ЕП: Фирмите ще плащат данъци там, където реализират печалба
  При изчисляването на данъчните им задължения ЕК да отчита и как компании като Facebook, Google и Amazon използват личните данни за реализиране на печалба, призоваха евродепутатите
  преди 22 часа
  Путин печели четвърти мандат с рекордна победа
  Почти 56 млн. руснаци са гласували за него