вторник, 24 октомври 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2343 прочитания

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата

  „Алтерко” планира публично предлагане през септември
  13 юли 2016, 10:37 a+ a- a

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата. След „Сирма Груп” сега и „Алтерко” планира листване на Българска фондова борса (БФБ).

  Комисията за финансов надзор (КФН) e одобрила проспекта за първичното публично предлагане на акции на холдинговото дружество „Алтерко”. То трябва да се осъществи през средата на септември.

  Предмет на предлагането ще бъдат 1 500 000 броя акции с номинал 1 лв. Компанията планира да увеличи капитала си от настоящите 13.5 млн. лв. до 15 млн. лв. след предлагането. Емисионната стойност ще бъде определена в диапазона 1.10 лв. – 2.20 лв., в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна ако бъдат записани минимум 750 000 броя акции. Инвестиционен посредник по емисията е „Карол”.

  „Алтерко” обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите. Основната й дейност е в сферата на мобилните услуги. Групата развива дейност на 3 континента с офиси в София, Сингапур, Куала Лумпур, Лас Вегас, Букурещ, Белград и Скопие и предлага услугите и продуктите си в още над 15 държави.

  Набраните средствата ще се използват основно за производство и реализация на системата за автоматизация и контрол на дома SHE и иновативния детски часовник MyKi, както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата”, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата. Всички дейности, свързани с това бизнес направление ще се разработват и развиват от дъщерното дружество „Алтерко Роботикс”.

  Групата има над 100 служители от повече от 10 националности.

  Нагоре
  Отпечатай
  Коментари ()
   

  преди 4 часа
  Българското вино очарова Белгия, Холандия и Люксембург
  Страната ни беше почетен гост на специализираното изложение „Мегавино“
  преди 5 часа
  Привличаме туристи с 12 винено-кулинарни дестинации
  Над 6,5 млн. е общият брой посещения на чуждестранни туристи в България за първите осем месеца на 2017
  преди 24 часа
  Аутсорсинг индустрията у нас с двуцифрен ръст
  Освен в София индустрията на изнесените услуги се развива и в по-големите градове като Пловдив, Бургас и Варна
  преди 24 часа
  Google ще плаща на хакери
  Те ще имат задачата да търсят проблеми в приложения за Android