понеделник, 16 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  2726 прочитания

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата

  „Алтерко” планира публично предлагане през септември
  13 юли 2016, 10:37 a+ a- a

  Втора българска ИТ компания излиза на борсата. След „Сирма Груп” сега и „Алтерко” планира листване на Българска фондова борса (БФБ).

  Комисията за финансов надзор (КФН) e одобрила проспекта за първичното публично предлагане на акции на холдинговото дружество „Алтерко”. То трябва да се осъществи през средата на септември.

  Предмет на предлагането ще бъдат 1 500 000 броя акции с номинал 1 лв. Компанията планира да увеличи капитала си от настоящите 13.5 млн. лв. до 15 млн. лв. след предлагането. Емисионната стойност ще бъде определена в диапазона 1.10 лв. – 2.20 лв., в зависимост от интереса към емисията. Емисията ще се счита за успешна ако бъдат записани минимум 750 000 броя акции. Инвестиционен посредник по емисията е „Карол”.

  „Алтерко” обединява 11 компании в областта на телекомуникациите и технологиите. Основната й дейност е в сферата на мобилните услуги. Групата развива дейност на 3 континента с офиси в София, Сингапур, Куала Лумпур, Лас Вегас, Букурещ, Белград и Скопие и предлага услугите и продуктите си в още над 15 държави.

  Набраните средствата ще се използват основно за производство и реализация на системата за автоматизация и контрол на дома SHE и иновативния детски часовник MyKi, както и за оборудването на развоен център за разработка на нови технологии и устройства от сегмента на „Интернет на нещата”, който е приоритетен за бъдещото развитие на групата. Всички дейности, свързани с това бизнес направление ще се разработват и развиват от дъщерното дружество „Алтерко Роботикс”.

  Групата има над 100 служители от повече от 10 националности.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Отпадат още 6 хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса
  Данните за тях ще се проверяват служебно
  преди 6 часа
  Инфлацията ускорява темпа си
  3.2% годишна инфлация за юни 2018 отчете НСИ
  преди 10 часа
  Хамбург ще тества самоуправляващи се влакове
  Очаква се пилотният участък от трасето да бъде пуснат до 2021
  преди 10 часа
  Пет медала за България от Международната олимпиада по математика
  В състезанието участваха 615 ученици от 109 страни