петък, 26 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    3850 прочитания

    Paysera стъпва на пазара у нас

    Компанията предлага своите услуги изцяло онлайн, като самото откриване на сметка също не изисква физическо посещение в клон
    28 юли 2016, 15:30 a+ a- a

    Paysera - европейска компания за електронни платежни услуги стъпва на българския пазар. Компанията е основана в Литва и се занимава с финансови технологии. Има лиценз от Националната банка на Литва, който ѝ позволява да извършва дейност, свързана с емитиране на електронни пари и предоставяне на платежни услуги в страните от Европейския съюз, обясниха от компанията. Paysera започва да предлага у нас услуга за международни разплащания.

    „В момента цената на международен валутен превод е минимум 10 евро, като доста компании заплащат между 20 евро - 50 евро в зависимост от сумата на превода. Използвайки SWIFT системата един валутен превод би достигнал крайния бенефициент до два работни дни. Paysera стъпва на българския пазар с идеята да осигури качествени, надеждни и бързи международни валутни преводи на цени от 0.15 евро за трансакция в рамките на Европейската икономическа зона чрез IBAN за юридически лица, като за физическите лица първите 30 броя преводи всеки месец са безплатни. Друго предимство е, че преводът бива доставян в по-кратки срокове – обикновено в рамките на един ден, а не рядко и за два - три часа“ - обяснява Мартин Богданов, изпълнителен директор на българското дружество, представляващо Paysera, който е заемал също ръководни позиции в две от водещите топ 5 банкови институции в страната.

    Paysera е част от тенденцията софтуерните компании да навлизат в сегмента на финансовите услуги. Компанията предлага своите услуги изцяло онлайн, като самото откриване на сметка също не изисква физическо посещение в клон. Откриването на сметка, месечната ѝ поддръжка, както и уеб-банкирането са изцяло безплатни за потребителите и на разположение седем дни в седмицата.

    С Paysera потребителите могат да прехвърлят средствата си по всяко време на денонощието, като благодарение на широката мрежа от партньори на Paysera, международните валутни плащания се извършват на възможно най-ниска цена от 3.25 евро извън ЕС, твърдят от компанията.

    Системата позволява получаване на входящи преводи, като в рамките на ЕС те са безплатни за потребителите. Амбициите на Paysera са в скоро време да се превърне в добра алтернатива на някои от банковите услуги. Компанията планира също така да предлага на пазара някои финансови услуги за търговци, като портал за онлайн плащания чрез банкови сметки, чрез кредитни карти, чрез SMS и други методи; система за продажба на електронни билети за събития и др.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 11 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 16 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 16 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 17 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам