петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    16071 прочитания

    CSC създава у нас център за софтуерна разработка за Royal Bank of Scotland

    Целта е през март следващата година в центъра на RBS да работят 150 от най-добрите дивелъпъри в София и Варна, казва Антоанета Митрева, HR Head на компанията за България
    09 август 2016, 17:05 a+ a- a

    Антоанета Митрева, HR Head на CSC България

    CSC, един от най-големите работодатели на ИТ пазара у нас, обяви, че в България ще бъде създаден нов център за софтуерна разработка за Royal Bank of Scotland (RBS). 

    „Си Ес Си България” е част от групата CSC от 2008, с основна дейност разработване и поддръжка на застрахователен и банков софтуер, като има над 550 служители в офисите си в София и Варна.

    Потърсихме Антоанета Митрева, HR Head на компанията за България, за да научим повече за центъра, който ще бъде създаден у нас. 

    Г-жо Митрева, обявихте, че в България ще бъде открит център за софтуерна разработка за Royal Bank of Scotland. Разкажете ни повече за този проект? 
    Не мога да отрека, че последните седмици бяха доста наситени от събития за CSC България. Работата по проекта ни за RBS стартира съвсем наскоро, едва в средата на месец юли – това е само една от множеството задачи, стоящи пред HR екипа ни в настоящия момент, който, макар и в средата на лятото, се оказа изключително силен по отношение търсене от страна на клиентите ни. RBS Group PLS, или накратко Royal Bank of Scotland, е британски банков и застрахователен холдинг, работещ с широка гама от банкови продукти по отношение на лично и бизнес банкиране, частно банкиране, застраховане и корпоративни финанси, с над 24 милиона клиенти в Обединеното кралство, Европа, Близкия изток, Северна и Южна Америка и Азия.

    Каква ще е целта на центъра в България?
    Настоящият проект е за създаването на център за софтуерна разработка на изцяло нова платформа за звеното Корпоративно и Институционално Банкиране на Холдинга (https://cib.rbs.com/), което осигурява финансиране и управление на риска на основните корпоративни глобални клиенти на финансовата институция и търгува с финансови институции, инвеститори и контрагенти за разпространение и поддържане на пазара. Основните области на работата по проекта ще включват системи и функции за бизнеса на капиталовите пазари в рамките на RBS CIB - приложения, които поддържат рискови функции, както и front office и core търговски приложения за ценни книжа и деривативи. 

    Колко и какви хора търсите за новия център?
    В първия от екипите по проекта, който наскоро стартира работа, вече са ангажирани едни най-добрите ни програмисти от София и Варна. В близките седмици ще започнат работа и три нови екипа. Към момента по проекта на RBS  работят над 30 служители на CSC България, като до края на септември броят им ще се удвои. Някои от екипите ще се състоят единствено от програмисти, други ще бъдат смесени, като ще включват и бизнес аналитици, тестери и пр. Фокусът ни е основно към специалисти с профил Core Java, като с приоритет търсим високо Senior ниво. Другите ключови критични умения, върху които насочваме търсенето си, са C #, C ++, Hadoop, Spark, управление и анализ на данни, архитектури, бизнес и технически анализ и управление на проекти. Амбициозният ни план е в близките месеци да привлечем голям брой специалисти, като крайната ни цел е през март следващата година в центъра ни за разработка за RBS работят 150 от най-добрите дивелъпъри в София и Варна.

    От това, което чуваме от Вас, съдим, че фокусът на CSC България вече е в ново направление – развиване на широко използваните софтуерни технологии като Java, .Net. Какво се случва с звенотo, работещо основно на вътрешния език на CSC - Graph Talk? 
    Факт е, че преди години бяхме основно известни с това си направление. От години обаче CSC България развива паралелно и двете направления. И понастоящем в звеното ни „Широко използвани софтуерни технологии“ работят над 150 програмисти. Graph Talk отделът, от своя страна, също се развива. През 2015 година успешно имплементирахме редица иновативни технологии в в софтуера си за управление на застрахователни полици. Това, заедно с интеграцията му и с други продукти, предназначени за финансовия сектор, го направи още по-ефективен за застрахователите. В тази насока отбелязваме също нарастващо търсене на кадри и продължаваме активно да работим по подбор както за млади специалисти, желаещи да стартират в тази област своята кариера, така и за специалисти с опит.

    Какви са трудностите, които срещате в процеса на подбор? Познавайки добре спецификата на пазара, без преувеличение можем да кажем, че търсенето на IT кадри е нелека задача.
    Противно на очакванията ни за пасивен пазар срещаме изключително качествени кандидати на насрочените интервюта. Факт е, че сме ангажирали за свои партньори и едни от най-успешните HR агенции, които успешно ни доказват отново своя висок професионализъм. Макар и наглед амбициозни, плановете ни имат сериозен шанс да се реализират изключително успешно.

    Какви са кандидатите, които биха се откроили в процеса на подбор и на които бихте желали да предложите работа?
    Търсим кандидати с потенциал и хъс - които не се стряскат пред предизвикателството на новите технологии, хора, които желаят да учат и се усъвършенстват, които са изискващи и търсещи. CSC България е компания с 20-годишен опит, чието развитие буквално пише историята на ИТ сектора в страната. Настоящата ситуация за корпорация CSC е доста динамична – новините около нас са достъпни и не са тайна за никого. Спокойно можем да заявим, че в световен мащаб вече сме положили основите на бъдещия глобален лидер в областта на IT услугите. Настоящите ни служители - специалисти с богат професионален опит и умения, и хората, които сега стартират работа при нас, са бъдещото ни лице – лице на компания със здрави основи и традиции, със солидна експертиза, изпитана и многократно доказвана през годините, компания с фокус към новото и иновативното, даваща сериозна заявка да бъде фактор на ИТ пазара и занапред.

    Видео за компанията като работодател вижте в профила на „CSC България” в Jobs.bg тук 

     
    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 5 минути
    БДЖ и Deutsche Bahn договориха доставка на 76 модернизирани вагона
    Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ
    преди 1 час
    БСК: От 2030 най-малко 30% от пластмасовите опаковки ще трябва да се рециклират
    Системи за връщане на бутилки и кенчета предвиждат регулации на ЕП
    преди 1 час
    Mazda и Panasonic сключиха споразумение за доставка на батерии
    Panasonic Energy произвежда батерии и за Tesla
    преди 2 часа
    Проучване: 1/3 от финансовите директори в ЦИЕ тестват решения с GenAI
    Намирането на служители с правилните компетентности е най-голямото предизвикателство при въвеждането на AI, показва анкета на Deloitte
    преди 2 часа
    UBS продава активи на Credit Suisse на стойност $8 млрд.
    Сделката с Apollo е стартирала преди поглъщането на Credit Suisse от UBS