събота, 27 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    1907 прочитания

    Bosch придобива ITK Engineering AG

    Придобиваната компания е доставчик на системни софтуерни инженерингови разработки и ще засили позицията на Bosch на пазара на развойни услуги
    19 октомври 2016, 14:02 a+ a- a

    На 12 октомври 2016 Bosch Group („Група Бош“) подписа договор за придобиване на ITK Engineering AG, компания за развойни услуги със седалище в град Рюлцхайм, Германия. Фирмата е създадена през 1994 като Ingenieurgesellschaft für technische Kybernetik („Инженерингово дружество за техническа кибернетика“), или съкратено ITK.

    Днес в ITK Engineering работят над 800 души. Компанията е водещ доставчик на услуги в областта на системите и специализирания софтуер за автомобилната индустрия.

    „Придобиването на ITK Engineering ще засили позициите на „Бош“ на разрастващия се глобален пазар на инженеринговите услуги“, заяви д-р Маркус Хайн, член на Управителния съвет на Robert Bosch GmbH. Договорено е цената на придобиването да не се оповестява. Сделката подлежи на одобрение от антимонополните органи.

    ITK Engineering ще се управлява като дъщерно дружество, собственост на „Група Бош“, и ще се контролира от Bosch Engineering.

    ITK Engineering предлага персонализирани разработки и консултантски услуги на индустриални компании и научно-изследователски институти. Повече от 20 години компанията гради ключовата си компетентност в разработката на персонализиран технически софтуер. ITK работи за това да направи по-умни машините в широка гама различни индустриални браншове. Освен централата в южногерманския регион Пфалц компанията има клонове във Фридрихсхафен, Мюнхен, Инголщад, Щутгарт, Франкфурт, Марбург, Брауншвайг и Берлин. Международното присъствие на компанията се простира в Австрия, Испания, Япония и САЩ.

    Група „Бош“ предлага развойни услуги за производство в малки серии чрез своето дъщерно дружество Bosch Engineering GmbH. В компанията, специализирана в разработката на персонализирани системи и софтуер, работят над 2 100 служители в целия свят. Фирмата е основана през 1999 само с 13 души персонал и оттогава се разраства непрекъснато. Тя има офиси в 15 локации по целия свят, включително и в Северна Америка, Япония, Франция, Австрия, Китай, Великобритания, Бразилия и Италия. В Германия за компанията работят над 1 800 служители – в развойния център в Абщат, близо до Щутгарт (централният офис) и в другите локации в Холцкирхен, Инголщад, Вайсах и Брауншвайг.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 12 часа
    ОИСР: 15-годишните у нас с по-ниски очаквания за завършване на висше от връстниците си по света
    Социално-емоционалните умения са решаващи за академичния успех, професионалната реализация и качеството на живот на младежите, сочи проучване на ОИСР
    преди 12 часа
    Метрото ще се разшири с 2 станции в "Люлин"
    Прогнозната цена е 147 млн. лева, ще се търси финансиране и от ЕС
    преди 12 часа
    За първи път: Пускат 7 двуетажни влака у нас
    Полска фирма ще достави на България влаковете за над 300 милиона лева
    преди 12 часа
    Българските иновативни училища влизат в мрежата на ОИСР
    Създателят на изследването PISA е у нас, за да представи резултатите от социално-емоционалните умения на учениците по света
    преди 15 часа
    Делойт Централна Европа откри нов хъб в София
    Екипът в София в момента се състои от 50 професионалисти, амбицията е да се увеличи до 500 през следващите няколко години