петък, 19 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4329 прочитания

    Най-престижното научно издателство в света избра софтуер на българска компания

    Springer Nature ще разчита на софтуера на "Онтотекст" за управление на съдържанието си
    13 март 2017, 17:15 a+ a- a

    Най-престижното издателство за научна литература Springer Nature избра семантичния софтуер GraphDB на българската компания "Онтотекст", част от "Сирма Груп", за управление на съдържанието си.

    Springer Nature е в топ 5 на световните издателства в областта на природните, точни и науки за живота, и е с годишен оборот от 1,5 милиарда евро. Графовата база на "Онтотекст" е била предпочетена за вграждане в новата LOD платформа SciGraph, която агрегира информация от различни източници на Springer Nature и други академични издателства - техни ключови партньори.

    Със своите възможности да обработва огромни масиви от данни, заявки и извличане на смисъл от данните в реално време, GraphDB увеличава капацитета на издателската платформа SciGraph, съдържаща милиарди записи. Технологията помага на издателската платформа да събира висококачествени данни от академични и изследователски организации, като изследователски проекти, конференции, афилиирани партньри, публикации и т.н. Платформата обогатява данните, добавя семантични описания и дава представа за връзките в информацията по визуално въздействащ начин.

    Интегрирането на данните от различни източници позволява на научната платформа SciGraph да събере метаданни от научни журнали и статии, книги, глави от тях, алманаси, конферентни доклади, доклади за експерименти и други форми на количествени изследвания, публикации, статии, становища студии, създадени на база изследователски грантове, патенти, клинични изпитания и др.

    Сред клиентите на "Онтотекст" са организации като BBC, Press Association, Financial Times, Euromoney, AstraZeneca, Wiley, DK, Korea Telecom, Организация на Обединените Нации, Британския Парламент, Британския музей и други. С привличането на SpringerNature, Онтотекст вече има за клиенти три от петте най-големи научни издателства в света, включително Elsevier (което е номер 1) и John Wiley & Sons. Други клиенти от този сегмент са Oxford University Press и IET.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 9 часа
    В София започна Serp Conf. 2024 International
    Вторият ден на конференцията, 19 април, е с акцент върху електронната търговия
    преди 9 часа
    Марк Рюте: Ще съдействаме и пред Австрия за пълноправното ви членство
    Неприемливо е да не сте членове на Шенген и по сухопътни граници, заяви министър-председателят на Нидерландия
    преди 9 часа
    BILLA България стартира своята лятна програма за ученици от цялата страна
    Всички желаещи могат да кандидатстват онлайн в новия кариерен сайт на компанията
    преди 16 часа
    Китайската икономика с по-висок от очакваното ръст
    Подпомогната от промишленото производство
    преди 17 часа
    България и Италия имат потенциал за разширяване на икономическите връзки и увеличаване на стокообмена и инвестициите
    Президентът на Италианската република Серджо Матарела е на официално посещение в България по покана на българския държавен глава