четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2330 прочитания

    Progress придоби DataRPM за 30 млн. долара

    DataRPM е водеща компания в областта на машинното обучение
    30 март 2017, 11:35 a+ a- a

    Технологичната компания Progress обяви, че е придобила DataRPM, водеща компания в областта на когнитивната прогнозна поддръжка (cognitive predictive maintenance) за пазара на индустриалния „Интернет на нещата“. Сделката възлиза на 30 милиона долара.

    Постоянно увеличаващите се обеми от данни, генерирани от машини и хора, както и бързо навлизащите нови устройства и дигитални допирни точки изискват от организациите да поставят на първо място разработката на когнитивни приложения, за да продължат да бъдат успешни. Придобиването е ключова част от стратегията на Progress за предоставяне на най-добрата платформа за създаване и пускане на когнитивни приложения, посочват от компанията.

    „Progress отдавна предлага платформа за създаване и пускане на критични за бизнеса приложения. Бъдещето на приложенията включва на първо място наличието на когнитивни възможности и ние сме решени да предложим най-добрата платформа за създаването и пускането им“, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. „Клиентите и партньорите ни вече ползват много от ключовите функционалности на продуктите ни, необходими за това – инструменти за front-end разработка, мобилност, услуги за back-end приложения и свързаност на данните. С придобиването на DataRPM вече разполагаме и с водещи функционалности за прогнозни анализи, които да допълнят нашата платформа за когнитивни приложения.“

    Отличителните характеристики на технологията на DataRPM включват:

    - Технологията регистрира случайни и неизвестни повреди чрез комбинация от неконтролирани и полуконтролирани техники на обучение, спестяващи на компаниите стотици милиони долари чрез предотвратяване на нефункциониране на критични активи и максимално увеличаване на качеството и ефективността.

    - DataRPM отговаря на огромната нужда от специалисти по данни, като обучава машините да автоматизират работата с данни чрез техника, наречена „мета обучение“, която се „учи“ от опит и обратна връзка. Тя спестява на индустриалните компании необходимостта да инвестират в големи екипи от специалисти по данни.

    - Доказана е възможността на платформата на DataRPM за хоризонтално скалиране с цел наблюдение и следене на всякакъв брой индустриални машини.

    DataRPM предоставя решение - носител на редица награди, за прогнозна поддръжка за индустриалния „Интернет на нещата“. Патентованата платформа на компанията автоматизира прогнозното моделиране, ползвайки собствени функционалности за мета обучение. По този начин тя повишава качеството, точността и времето за прогнозиране на повреди на дадено оборудване, което води до спестяване на стотици милиони долари. Технологията дава възможност на клиенти като Jaguar, Samsung, Mitsubishi Heavy Industries да прогнозират и предотвратяват повреди на активи, да повишават възможностите и ефективността за генериране на резултати за индустриалния „Интернет на нещата“.

    С придобиването на DataRPM, Progress дава възможност на клиентите си да обработват огромни обеми от данни с цел бързо и лесно създаване на когнитивни приложения.

    Компанията демократизира машинното обучение, като го прави достъпно за всяка организация. DataRPM ще продължи да предлага решението си за когнитивна прогнозна поддръжка за IIoT като част от Progress, подкрепена с повече инвестиции и ресурси.

    Интеграцията на технологиите на DataRPM и Progress вече започна и се очаква обновените продуктови предложения да бъдат налични за първите партньори и клиенти, които ще ги ползват, по-късно тази година.

    „Стратегията на Progress, базирана на когнитивните приложения, е в пълен синхрон с нашата визия и затова придобиването беше правилната следваща стъпка за нас“, каза Съндийп Сангави, съосновател и главен изпълнителен директор на DataRPM. „Придобиването ще ни даде възможност да увеличим инвестицията в сегашното си решение за когнитивна прогнозна поддръжка, докато в същото време ставаме важна част от иновативна водеща платформа за създаване на когнитивни приложения за различните пазари.“

     

     

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 6 часа
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 8 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 9 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 11 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк