четвъртък, 25 април 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    4327 прочитания

    „Интегрейтид Микро-електроникс България“ откри нови производствени мощности в Ботевград

    Проектът е на стойност 7,6 милиона лева и ще разкрие 400 нови работни места
    12 април 2017, 16:57 a+ a- a

    Компанията за микроелектроника „Интегрейтид Микро-електроникс България“ (IMI България) официално откри днес, 12 април, новите си производствени мощности в завода си в Ботевград. 

    Заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов изтъкна, че това е поредната инвестиция в Ботевград на IMI BULGARIA, която ще даде възможност на още 400 души да започнат работа. Той допълни, че най-големият капитал и предимство на България са хората, квалифицираната и работоспособна работна ръка, която е гаранция за успеха на всеки инвеститор. „Разкриването нови работни места в тези производства ще имат сериозен социално-икономически принос не само на регионално, но и на национално ниво“, допълни заместник-министър Борисов. 

    От своя страна Жил Бернар, управител на IMI България посочи, че инвеститорът е избрал България не заради евтината работна ръка и местоположението, а заради квалифицираните инженери и технолози. „Талантливите български мениджъри гледат в правилната посока, компанията разчита на тях, а хората са основният ресурс, заради който се спряхме на България. Нашата успешна история в страната ще продължи със сградите, които откриваме днес“, допълни той.

    Кметът на града Иван Гавалюгов посочи, че гражданите на Ботевград оценяват инвестицията и огромното й значение за града. „IMI България диктува модата в производството и трудовата култура. Радвам се, че служителите на компанията убедиха собствениците, че Ботевград е правилното място за инвестиции“, каза още той. По думите му това е добър пример и ще допринесе за повече инвестиции и привличане на  високотехнологични и екологични производства.

    През 2016 г. Интегрейтид Микро-електроникс България“ получи сертификат за инвестиция клас А за проекта „Разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности в гр. Ботевград. Инвестицията е в размер 7.63 млн. лв., а проектът предвижда закупуване на три нови производствени линии за асемблиране на модули и съпътстващи машинни модули, като след завършване на проекта производственият капацитет ще се увеличи с 20-25%. Произведените изделия представляват електронни модули, които се използват в автомобилната, индустриална и битова електроника.  

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 часа
    Най-мащабната германска инвестиция в България: „Аурубис“ разширява производството си у нас
    Компанията откри инвестиция за 800 млн. лв. в медодобивния завод край Пирдоп и Златица
    преди 7 часа
    Shelly Group е първата компания на най-новия сегмент за двойно листване на БФБ
    Дружествата могат да търсят капитал едновременно и на двете борси в България и Германия
    преди 12 часа
    ЕК стартира Алианса за критично важните лекарства
    Целта е да се предотврати недостига на лекарства от критично значение
    преди 13 часа
    ЕС ограничава плащанията в брой до €10 000
    ЕП прие нови правила за борба с прането на пари и финансирането на терористични организации
    преди 13 часа
    Мъск обеща по-евтини електромобили
    След като компанията отчете най-големия спад на приходи от 2012 г. насам