четвъртък, 28 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    6298 прочитания

    Сладкарници „Неделя“ планират навлизане в Австрия и Унгария

    В следващите 12 месеца българската семейната фирма си поставя за цел да открие 16 нови обекта в Румъния
    19 април 2017, 11:46 a+ a- a

    След откриването на пет сладкарници „Неделя“ в столицата на Румъния, Букурещ, българската верига сладкарници планира да навлезе и на други европейски пазари като Австрия и Унгария, съобщават оттам.

    „Неделя“ стъпи в северната ни съседка през ноември 2015 г. с обект в Baneasa Shopping City, водещ мол в Букурещ. Много скоро той е последван от 4 нови сладкарници в други любими на румънците столични молове и търговски центрове.

    В следващите 12 месеца семейната фирма си поставя за цел да открие 16 нови обекта в Румъния. Сладкарниците „Неделя“ на север от Дунава освен че запазват оригиналното си наименование, са и на самообслужване, а до момента техният персонал достига 40 души.

    Мениджърският състав е смесен, включващ мениджъри, изпратени да развиват пазара от България, румънци и българи, живеещи в Букурещ.

    От сладкарници „Неделя“ изчисляват, че вече 10 на сто от произвежданите торти се продават в Румъния. Асортиментът е същият както в България, а любимата на румънците торта е „Шоколадов еклер“.

    В момента фирмата работи над нов стил в интериорите си. Обектите в Румъния се изпълняват в него, а скоро може да бъде видян и в няколко от софийските обекти.

    Предстои веригата да се разшири на още няколко пазара от Централна и Източна Европа. Следващата стъпка най-вероятно ще бъде Виена.  

    Историята на сладкарници “Неделя” започва на 1-ви април 1993 г., когато Радослава и Георги Минчеви отварят малка сладкарничка на площад „Баба Неделя“ в центъра на София. Първоначално в заведението работят трима души, а семейство Минчеви сами произвеждат тортите и посрещат първите си клиенти. И до днес предприемчивото семейство вярва, че ръчната изработка, висококачествените продукти и пресните торти са причините “Неделя” да е любима на цяла България. Двадесет и четири години по-късно сладкарници „Неделя“ имат над 30 обекта в осем града на България – София,  Варна, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково. За компанията работят над 300 служители, които се грижат за безупречното качество, неустоим вкус и ръчна изработка на всяка една торта. 

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 6 минути
    ТИЗ започва паневропейски интермодален проект с италианската Gruppo UniRetiCon
    Целта е у нас да бъдат създадени различни интермодални платформи
    преди 50 минути
    Авиационният сектор у нас е достигнал на 92% нивото си от преди COVID пандемията
    85% от самолетите на българските авиокомпании са работили на пазари извън България
    преди 2 часа
    Български хляб достига до 10 европейски държави с Lidl
    Пловдивският производител „Хебър” инвестира близо 15 млн. евро в 2 нови производствени линии
    преди 3 часа
    Над 10% ръст на пътуванията на българи в чужбина през февруари
    Увеличават се и посещенията на чужденци у нас, показват данните на НСИ
    преди 6 часа
    Предлагат индустриалните паркове само за един вид производства
    С промените в закона ще бъде създаден нов тип специализиран парк