понеделник, 28 май 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  15823 прочитания

  Патентоваха първия шоколад с рози в България

  До патента се стига 3 години след първата разработка на шоколад с рози, дело на сестрите Ина и Росица Паунови
  19 юни 2017, 10:07 a+ a- a

  В България беше направена първата за страната ни регистрация на рецепта за шоколад с рози. С решение на Патентното ведомство на Р България от началото на юни 2017 шоколадът с рози на Rosey’s mark вече е официално патентован продукт. До патента се стига 3 години след първата разработка на шоколад с рози, дело на сестрите Ина и Росица Паунови. Те заедно основават и управляват Rosey’s mark – първата марка, посветена изцяло на храни на базата на българска маслодайна роза.

  Шоколадът е разработен в сътрудничество с шеф-шоколатиер Ради Стамболов, в чиято шоколадова работилница шоколадовите блокчета се произвеждат ръчно и до днес.

  Първият вкус – черен шоколад с рози с 54% съдържание на какао, е създаден през януари 2014 за празника на любовта Св. Валентин. Година по-късно асортиментът се обогатява с млечен и бял шоколад с рози. Интересът към бутиковия шоколад е голям и, логично за всеки успешен продукт, шоколадовото творение с вкус на рози започва да привлича вниманието не само на любителите на шоколада, но и на други компании производители на шоколад. Затова Ина и Росица взимат решението да започнат процедура по патентоване.

  „Съобщавайки ви новината за издадената регистрация от Патентното ведомство, бихме искали да подчертаем още веднъж уникалността на серията шоколад с рози с марка Rosey’s mark, както и фактът, че това е първият продукт в категория шоколад с рози, който и до днес остава без аналог на пазара. Тази регистрация е доказателство, че в България реално се създават иновации и забележителни продукти, в това число от малки семейни компании като нашата. Гордеем се с това“, казва Росица Паунова.

  Обхватът на иновацията покрива черния, млечния и белия шоколад с рози, съдържащи българско розово масло и розови листенца – пълната гама шоколад с рози на Rosey’s mark.

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.