вторник, 24 октомври 2017  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  807 прочитания

  AES Bulgaria откри разширения си Център за споделени услуги

  Центърът, в който са инвестирани над 2 млн. лв., вече обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия
  12 октомври 2017, 09:16 a+ a- a

  Енергийната компанияAES Bulgaria откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Центърът обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия.

  До момента компанията е инвестирала над 2 милиона лева в изграждането и развитието на Центъра, в който работят над 100 специалисти в различни области, като се очаква техният брой да нараства.

  За последните 27 години AES e инвестирала над 3,2 млрд. левав енергийния сектор на България. Компанията притежава и оперира една от най-модерните електроцентрали в региона - ТЕЦ “AESГълъбово”, най-големия ветроенергиен парк в страната - ВяЕЦ „Св. Никола“, съоръжение за депониране на отпадъци и Център за споделени услуги за регион Евразия.

  „През последните години България е една от държавите в Европа, в които AES инвестира последователно и постепенно разширява портфолиото си от активи. С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, страната се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на компанията. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, заяви Оливие Маркет, президент на AES Bulgaria.

  „С AES имаме дългогодишно сътрудничество и много конструктивен диалог. Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

  Регионалният Център за споделени услуги на AESе създаден през септември 2013 г. В началото той обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година Центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам. От няколко години AES изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси.

  .

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 5 часа
  Българското вино очарова Белгия, Холандия и Люксембург
  Страната ни беше почетен гост на специализираното изложение „Мегавино“
  преди 5 часа
  Привличаме туристи с 12 винено-кулинарни дестинации
  Над 6,5 млн. е общият брой посещения на чуждестранни туристи в България за първите осем месеца на 2017
  преди 1 ден
  Аутсорсинг индустрията у нас с двуцифрен ръст
  Освен в София индустрията на изнесените услуги се развива и в по-големите градове като Пловдив, Бургас и Варна
  преди 1 ден
  Google ще плаща на хакери
  Те ще имат задачата да търсят проблеми в приложения за Android