петък, 23 март 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1153 прочитания

  AES Bulgaria откри разширения си Център за споделени услуги

  Центърът, в който са инвестирани над 2 млн. лв., вече обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия
  12 октомври 2017, 09:16 a+ a- a

  Енергийната компания AES Bulgaria откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Центърът обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия.

  До момента компанията е инвестирала над 2 милиона лева в изграждането и развитието на Центъра, в който работят над 100 специалисти в различни области, като се очаква техният брой да нараства.

  За последните 27 години AES e инвестирала над 3,2 млрд. лева в енергийния сектор на България. Компанията притежава и оперира една от най-модерните електроцентрали в региона - ТЕЦ “AES Гълъбово”, най-големия ветроенергиен парк в страната - ВяЕЦ „Св. Никола“, съоръжение за депониране на отпадъци и Център за споделени услуги за регион Евразия.

   „През последните години България е една от държавите в Европа, в които AES инвестира последователно и постепенно разширява портфолиото си от активи. С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, страната се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на компанията. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, заяви Оливие Маркет, президент на AES Bulgaria. 

  „С AES имаме дългогодишно сътрудничество и много конструктивен диалог. Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

  Регионалният Център за споделени услуги на AES е създаден през септември 2013 г. В началото той обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година Центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам. От няколко години AES изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   

  преди 9 часа
  85% от работните места на бъдещето още не съществуват
  Смяната на хора с роботи може да съкрати разходите за труд с до 90%, посочват анализатори от Dell
  преди 11 часа
  Telus откри новия си бизнес център в София
  Компанията планира да инвестира 150 млн. евро в българската икономика до 2020
  преди 11 часа
  Google води преговори за придобиването на Lytro
  Компанията иска да развиe продуктите си за виртуална реалност
  преди 14 часа
  Средната цена на земеделската земя в Югозападния район е най-ниска
  Вижте колко струва обработваемата площ в различни държави от ЕС