понеделник, 16 юли 2018  RSS
  Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


  1342 прочитания

  AES Bulgaria откри разширения си Център за споделени услуги

  Центърът, в който са инвестирани над 2 млн. лв., вече обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия
  12 октомври 2017, 09:16 a+ a- a

  Енергийната компания AES Bulgaria откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Центърът обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия.

  До момента компанията е инвестирала над 2 милиона лева в изграждането и развитието на Центъра, в който работят над 100 специалисти в различни области, като се очаква техният брой да нараства.

  За последните 27 години AES e инвестирала над 3,2 млрд. лева в енергийния сектор на България. Компанията притежава и оперира една от най-модерните електроцентрали в региона - ТЕЦ “AES Гълъбово”, най-големия ветроенергиен парк в страната - ВяЕЦ „Св. Никола“, съоръжение за депониране на отпадъци и Център за споделени услуги за регион Евразия.

   „През последните години България е една от държавите в Европа, в които AES инвестира последователно и постепенно разширява портфолиото си от активи. С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, страната се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на компанията. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, заяви Оливие Маркет, президент на AES Bulgaria. 

  „С AES имаме дългогодишно сътрудничество и много конструктивен диалог. Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, коментира министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

  Регионалният Център за споделени услуги на AES е създаден през септември 2013 г. В началото той обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година Центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам. От няколко години AES изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси. 

   

   

  Нагоре
  Отпечатай
   
  * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

  преди 3 часа
  Отпадат още 6 хартиени удостоверения за гражданите и бизнеса
  Данните за тях ще се проверяват служебно
  преди 6 часа
  Инфлацията ускорява темпа си
  3.2% годишна инфлация за юни 2018 отчете НСИ
  преди 10 часа
  Хамбург ще тества самоуправляващи се влакове
  Очаква се пилотният участък от трасето да бъде пуснат до 2021
  преди 10 часа
  Пет медала за България от Международната олимпиада по математика
  В състезанието участваха 615 ученици от 109 страни