петък, 29 март 2024   RSS
    Барометър | Региони | Компании | Лица | Назначения


    2818 прочитания

    „Евроинс“ придобива застраховател в Русия

    С придобиването на руската ООО РСО „Евроинс“, застрахователната група разширява присъствието си в Източна Европа
    17 ноември 2017, 11:45 a+ a- a

    Застрахователната група „Евроинс Иншурънс Груп“ (ЕИГ), част от „Еврохолд България“, ще придобие значителен дял в руското застрахователно дружество ООО РСО „Евроинс“, съобщават от компанията. Сделката е подписана на 16 ноември 2017 и се очаква да бъде финализирана след одобрение от регулаторните органи. 

    ООО РСО „Евроинс“ е специализирана в сегмента на общото застраховане в Русия и развива дейност в страната от 2003 г., като предлага повече от 50 продукта. През 2016 г. руската компания реализира 21 млн. евро премиен приход (40% ръст на годишна база). Посредством увеличение на капитала ЕИГ ще придобие 49% от застрахователя за 3.6 млн. евро, като по този начин компанията ще може да разгърне дейността си в Русия. 

    Към момента ЕИГ развива дейност в 8 страни, в които обслужва над 2.5 млн. клиенти. ЕИГ предоставя услугите си в България, Румъния, Македония, Украйна и Гърция, като има нишови операции в Италия, Испания и Полша. В първите 4 страни компанията притежава свои дъщерни дружества като „Евроинс Румъния“ е сред трите най-големи в сектора на общото застраховане. След придобиването на руската компания, годишните приходи от застрахователни премии на ЕИГ ще надхвърлят 400 млн. евро, а групата ще бъде представена на пазари с население от над 200 млн. души. 

    През последните години "Евроинс Иншурънс Груп" придоби застрахователния бизнес на германската Talanx International в България и Украйна – съответно „ХДИ Застраховане" и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - "Интерамерикан", на QBE в България и Румъния, както и застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно дружество на гръцката Пиреос Банк. 

    „С придобиването на руската ООО РСО „Евроинс“, застрахователната ни група разширява присъствието си в Източна Европа и затвърждава водещите си позиции в региона. Придобиваме компания, чийто бизнес се намира в подем и оперира на пазар с огромни мащаби. Прогнозите за руската икономика са благоприятни и очакванията са страната да реализира растеж през следващата година, с което окончателно да излезе от рецесията, в която се намираше през последните две години”, коментира Асен Христов, председател на надзорния съвет на „Еврохолд България“.

    Нагоре
    Отпечатай
     
    * Въведеният имейл се използва само за целите на абонамента, имате възможност да прекратите абонамента по всяко време.

    преди 1 час
    38 млрд. долара достигат загубите от финансови измами през 2023
    БОРИКА стартира инициатива за превенция на финансови измами
    преди 1 час
    Започва поетапно изключване на отоплението за град София
    Изключването на топлоподаването стартира на 31 март
    преди 2 часа
    Богданов: ЕК одобри проект за единен инвестиционен портал
    Целта е да се обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас
    преди 2 часа
    БНБ: Има риск от нарастване на необслужваните кредити
    Очаква се затягането на условията в еврозоната да се пренесе върху лихвените проценти в страната
    преди 3 часа
    TSMC планира да увеличи работната си сила до 100 000 души
    Най-големият производител на чипове наема с огромни темпове